Kiemelt hírek

Visszatér Chael Sonnen – Tito Ortizzal csap össze

2016. október 19. | szerző SzlobMil | MMA

Most jelentették be a Bellatornál, talán a második legnagyobb presztízsű promóciónál, hogy januárban két legenda összecsapása fémjelzi az egyik nagyszabású rendezvényüket, amit kár lenne kihagyni.

chael-tito

Balra Ortiz, jobbra Sonnen. Ezt a dátumot kell megjegyezni: január 21!

Az Amerikai Gengszternek becézett Sonnen (29-14-1) 2014 júniusában jelentette be visszavonulását, ami egy végleges döntésnek tűnt, ugyanis hosszú ideig tényleg nem láttuk őt a ketrecben.

A 39 éves titán nemrég azzal sokkolta a küzdősportvilágot, hogy miután lejárt a kétéves eltiltása (amit doppinghasználat miatt kapott), bejelentette: visszatér. Nem ez volt a megdöbbentő, hanem az, hogy nem az UFC-hez, hanem az egy színvonallal lejjebb lévő Bellatorhoz szegődött.

 

Frissen bejelentett ellenfele, Tito Ortiz (18-12-1) szintén egy korábbi UFC-s legenda. A korábbi félnehézsúlyú világbajnok még 2013-ban szegődött a Bellatorhoz, azóta háromszor láthattuk őt küzdeni, kétszer diadalittasan hagyta el a küzdőteret, legutóbb viszont kikapott Liam McGeary-től, a Bellator félnehézsúlyú bajnokától.

Sonnen is elvesztette legutóbbi meccsét, ő Rashad Evans-tól kapott ki TKO-val. Chael ezután hatalmas botrányt kevert Wanderlei Silvával: a két fél összeverekedett az UFC egyik televíziós műsorának forgatásánál, és igazi esküdt ellenség vált belőlük:

Kettejük hivatalos mérkőzésére azonban sosem kerülhetett sor, hiszen Silva konkrétan elfutott a doppingtesztelők elől, Chael pedig tiltott szer használatával bukott le.

Wanderlei – aki sokáig szintén visszavonult az aktív versenyzéstől – a Rizinnél tér vissza hamarosan, Mirko Cro Coppal csap össze decemberben – az se lesz semmi…

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.