Kiemelt hírek

Szomorú nap az MMA történelmében: visszavonult Chael Sonnen

2014. június 16. | szerző SzlobMil | MMA

A sportkommentátor és UFC harcos Chael Sonnen mindeddig arról volt híres, hogy szinte bármikor, bárki ellen kiállt egy címmérkőzésért, bármilyen súlycsoportban. Amikor hirtelen kellett egy jó és híres kihívó, akiért akár egy egész csarnok megtelik nézővel, ő ott volt. Az UFC – bár nem hús-vér ember –, de most elesett ettől a lehetőségtől. A kevert stílusú harcművészet nagy és tündöklő háza táján ugyanis most borús és vészjósló felhők jelentek meg: a híres harcművész a drogbotránya után nem sokkal bejelentette visszavonulását, ráadásul egy másik szupersztár jövője (Wanderlei Silva) is a fellegekben lóg…

Chael

Chael egészségének megőrzése érdekében egy olyan karriert hagy maga mögött, amiről még évek, vagy akár évtizedek múlva is beszélni fognak az MMA világában. Pár másodpercre volt attól, hogy megverje Anderson Silvát a középsúlyú bajnoki cím megszerzéséért egy feledhetetlen meccs során; megverte már a fekete öves jiu-jitsu és judo világbajnokot, Paulo Fihlo-t, majd lezúzta a valaha volt legfiatalabb UFC bajnok, a máig veretlen Jon Jones lábujját (csak erős idegzetűek kattintsanak, 18+!).

anderson-silva-vs-chael-sonnen

Anderson Silva elleni mérkőzése a sport egyik legemlékezetesebb mérkőzése lett

Azt már most leszögezhetjük, hogy Sonnen nem csaló. Használta a tesztoszteron-pótló terápiát (TRT), de egészen 2014 februárjáig teljesen legálisan. Chael nem csaló – csak az egészségét próbálta megőrizni, ám ezt az UFC megváltozott szabálykeretein belül nem tudta folytatni.

A drogbotrány, amelybe több sportoló is belekerült, egy kényelmetlen kérdést vet fel: mi lesz az UFC-vel, ha Sonnen határozatának hatására még több sztár akasztja szögre a kesztyűt? Szerencsére kevesen használtak TRT-t, de nagy sztárok voltak. Mint mindig, természetesen most is megvan az esély egy esetleges visszatérésre. A Nevadai Atlétikai Bizottság szinte száz százalék, hogy felfüggesztette volna Sonnen-t a tárgyalás során, ezért ő úgy gondolta, hogy stílusosabb, ha egyszerűen “lemond”. Sonnen-ben még van pár meccs, fizikailag kitűnő formában van, és valószínűleg tiltott szerek nélkül is hely tudna állni, amint szervezete megszokta az új helyzetet.

d7dd463ffb4de3b3e959fcc0df0efc4f_crop_north

Egy dolog biztos: jobb lett volna, ha a kezdetek kezdetén betiltják a TRT használatát, és nem kényszerítik bele a harcosokat, hogy felkészülésük kellős közepén forduljon életük 180 fokot.

Az mmafighting.com oldalán a rajongók 70%-a bízik abban és vallja azt, hogy Sonnen visszatér még a küzdősportokhoz.

Forrás: mmafighting.com

Comments

comments

3 komment

  1. Oldal hivatkozás: Chael Sonnen bűnös. Chael Sonnen szégyenkezik Budomagazin.hu

  2. Oldal hivatkozás: Chael Sonnen nem kér bocsánatot Budomagazin.hu

  3. Oldal hivatkozás: Wanderlei Silva emelte magasba a legjobb magyar MMA női harcos kezeit Budomagazin.hu

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.