Kiemelt hírek

Chael Sonnen nem kér bocsánatot

2014. október 15. | szerző SzlobMil | Dopping

Eltelt már egy kis idő a visszavonult UFC-s harcos, Chael Sonnen drogbotránya óta, már megkapta két éves büntetését, lezajlottak a tárgyalások, de a fülünk azért még mindig cseng tőle. Ne várjuk el Chael-től, hogy bocsánatért esedezzen és megbánja tetteit, mert legalább akkorát fogunk bukni, mint ő…

CA

A “Nagyon szívesen” jeligéjű új podcastjában a sztár elújságolta, hogy az emberek folyamatosan azt kérdezgetik tőle, hogy miért nem kért hivatalosan bocsánatot, melyre rend szerint ezt a választ szokta adni:

“Nem fogok bocsánatot kérni, mert egyáltalán nem bánok semmit. Felnőtt férfi vagyok, pontosan tudtam, hogy mit csinálok. Előre megfontolt szándékkal cselekedtem.” 

Sonnen 1997-ben kezdte MMA-s pályafutását, nyilatkozatát így folytatta: “Az a probléma, hogy ezek a szerek segítenek. A ‘teljesítményfokozó szer’ kifejezést használják rájuk, de ezek igazából orvosságok. Az orvosságokat azért készítik, hogy jobbá tegyék az embert. Nem megyünk azzal az orvoshoz, hogy adjon nekünk valamit, amitől egy kicsit rosszabbul leszünk… Én használtam őket, hogy jobbá tegyenek.”

Sonnen mondókája nosztalgikus elbeszélésbe torkollt:

“Amikor a ’80-as években felnőttem, elmentem a helyi egészséges ételek boltjába, és mindenfélét leszedtem a polcokról, remélve azt, hogy jobb leszek tőlük: legyen szó proteinről, kreatinról, stb. Ha ott volt egy fickó, aki nagynak és erősnek nézett ki, akkor könyörögtem édesapámnak és édesanyámnak, hogy vegyék meg tőle azt, amit ajánl. A teszt kimondta, hogy szteroidokat nem használhatok, és csak olyan szereket fogyaszthatok, amik legálisak. Nem szeretnék olyasmit birtokolni, ami nem legális. Nekem fontosabbak az orvosok tanácsai, ezért hagytam abba a pályafutásomat, és ezt is mondogatom magamnak, hogy jól aludjak éjszaka.

Összegezve: Sonnen vállalja a felelősséget tetteiért, tudta, hogy mit cselekszik, és hogy annak milyen következményei lehetnek, ezért esze ágában sincs bocsánatot kérni senkitől.

“Szedtem valamit, lebuktam vele, megbüntettek érte. Történet vége.”

Forrás: MMAfighting

Comments

comments

Egy komment

  1. Oldal hivatkozás: Megmérgezték a muay thai egyik legnagyobb tehetségét Budomagazin.hu

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.