Kiemelt hírek

Álommeccs lefújva, mert Silva elfutott a drogtesztek elől

2014. május 29. | szerző SzlobMil | MMA

Ugye emlékszünk még rá, mekkora botrányt kavart Chael Sonnen és Wanderlei Silva illegális verekedése az Ultimate Fighter valóság showjának harmadik részében? A két harcos meccsének hivatalos verzióját  egyszer már kitűzték, nem sokkal később pedig egy másik időpontra szervezték át. A minap kiderült, hogy a július 5-ére tervezett álommeccs végül mégsem jön össze, Sonnen ugyanis új ellenfél ellen mutathatja meg, milyen keményen készült Silva ellen – számolt be az mmafighting.com.

Chael Sonnen and Wanderlei Silva

Több hónapos viták, szurkálások, beszólások és ellenségeskedés után nehéz lesz befogadni a hírt, ami szerint Wanderlei Silva-n véletlenszerű drogteszteket szerettek volna végrehajtani, ő azonban ezt nem akarta –  ezért nem állhat ki esküdt ellensége ellen.

Chael Sonnen az UFC Tonight műsorban elmondta, hogy “Wanderlei szó szerint elfutott a drogtesztek elől. Tényleg szó szerint értem: eljöttek érte az edzőtermébe, ahonnan szó szerint elfutott. Ez véget vethet akár az egész UFC-s karrierjének.”

Chael látszólag nem sajnálja, hogy elmarad az “álommeccs”: egykedvűen nyilatkozta, hogy új ellenfele Vitor Belfort lesz, kettejük párharcának győztese pedig Chris Weidman vs. Lyoto Machida meccsének nyertesével harcolhat a legjobbnak járó címért.

Vitor Belfort készen áll a harcra (Fotó: Guilherme Cruz)

Vitor Belfort készen áll a harcra (Fotó: Guilherme Cruz)

Ez a hír legalább annyira meglepő, mint Wanderlei Silva visszalépése – ugyanis Vitor Belfort-nak is meggyűlt már a baja a drogokkal korábban. A múlt hétvégén kellett volna küzdenie Chris Weidman ellen, ám mivel a Nevadai Atlétikai Bizottság februárban betiltotta a tesztoszteron pótló terápiát (TRT), Vitor lemondta a meccset, mondván, hogy testének alkalmazkodnia kell az új helyzethez. Belfort minden teszten átment ahhoz, hogy július 5-én megküzdhessen Chael Sonnen ellen.

Forrás: mmafighting.com

Comments

comments

5 komment

  1. Oldal hivatkozás: Drog + MMA: Ezekkel a szerekkel bukott meg Sonnen… Budomagazin.hu

  2. Oldal hivatkozás: Így megy ez az MMA-ban: eltiltották a drogtól, kiújult a daganatos betegsége Budomagazin.hu

  3. Oldal hivatkozás: Vajon mit érhet el tisztán a doppinghoz szokott harcos? Budomagazin.hu

  4. Oldal hivatkozás: !!! Visszavonult Wanderlei Silva !!! Budomagazin.hu

  5. Oldal hivatkozás: Wanderlei Silva emelte magasba a legjobb magyar MMA női harcos kezeit Budomagazin.hu

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.