Kiemelt hírek

Cro Cop újra megküzdhet régi riválisával a Rizin év végi tornáján

2016. július 21. | szerző SzlobMil | MMA

Mirko “Cro Cop” Filipovic (23-8 kick-box, 31-11 MMA) már nem tagja az UFC-nek. A 2014-ben pozitív drogtesztet produkált élő legendát azért menesztette a promóció, hogy részt vehessen a Rizin nyílt tornáján, ami szeptember 25-én kezdődik, és december végén durran a legnagyobbat. Ha minden jól megy, a horvát összekerülhet “ősi” ellenségével, Wanderlei Silvával, rengeteg meglepetésszereplő lesz még rajtuk kívül.

Wanderlei és Cro Cop legendás farkasszem-nézése

Wanderlei és Cro Cop legendás farkasszemnézése

Mivel Cro Cop komoly szaktekintély a sportban, ezért a torna első körében nem szerepel – először december 29-én láthatjuk majd őt küzdeni. A horvát taekwon-do mester 2015-ben két éves eltiltást a “vállsérülése miatt szedett” növekedési hormonok használata miatt, de nemrég még élő szerződése volt az UFC-vel. Az óriásvállalat ezt tépte szét a napokban, így Mirko szabadon harcolhat ott, ahol csak akar.

A 41 éves, többszörösen visszavonult sztár 2017 novemberéig nem szerepelhet az UFC ketrecében, vagyis az Octagonban, de a Rizin és az UFC kihagyhatatlan lehetőséget hozott össze neki, ezzel mindenki csak nyerhet.

Ott lesz a tornán Wanderlei Silva is, aki 2014-ben szó szerint elfutott egy drogteszt elől, ő 2017 májusáig kapott eltiltást a Nevadai atlétikai Bizottságtól. A veterán a Bellator MMA-val aláírt egy szerződést, de a biztosság tiltása miatt az Egyesült Államokban nem léphet fel küzdősportos eseményen. Szerencsére a Rizin a felkelő nap országában rendezi a nagyszabású eseményeit, így a két rivális összekerülhet.

Silva és Mirko kétszer találkozott eddig, először döntetlent vívtak, a második találkozó pedig fölényes és igen emlékezetes Cro Cop-győzelemmel zárult 2006-ban.

A Rizin Fighting Federation igazán szerencsésnek mondhatja magát, hiszen ha a felek nem keveredtek volna botrányokba, akkor most az UFC-nél versenyeznének. A harcosok is sokat köszönhetnek a japán promóciónak, mert nélkülük ők sem tudnának érvényesülni. Bármilyen hihetetlen is, Cro Cop-ot egyébként a Pokemon Go hozta össze a Rizinnel – ez egy sajtókonferencián derült ki:

A torna párosításait ezen a linken nézhetik meg.

Nagy nevekből nem lesz hiány: szerepel többek között a félelmetes női BJJ mester, Gabi Garcia, az Gracie család egyik MMA-ban egyelőre veretlen tagja (Kron), és a Andy Souwer, akinek kick-boxos mérlege magáért beszél: 159 győzelem, 98 kiütés, mindössze 19 vereség.

rizin

Nem tudjuk, hogy lesz-e üresedés a gálán, de simán el tudjuk képzelni, hogy felbukkanhat esetleges szereplőként Brock Lesnar, Frank Mir, Nick Diaz, Chad Mendes, vagy akár Jon Jones is. Bennük három közös dolog is van: drogtesztet buktak, el vannak tiltva a versenyzéstől Amerikában, és iszonyatosan nagy sztárok.

Gabi Garcia (a legmagasabb) is visszatér a tornán

Gabi Garcia (a legmagasabb) is visszatér a tornán

A tavalyi év végi első Rizin gálát elnézve mindez nem is olyan lehetetlen.

Éljen a Rizin!!!

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.