Kiemelt hírek

Gonzaga és Cro Cop újra összecsap

2015. április 10. | szerző SzlobMil | MMA

Gabriel Gonzaga 2007-ben csúnyán megverte az UFC-be újra visszatérő Mirko Cro Cop-ot, és most, nyolc évvel később Dana White-ék egy újabb lehetőséget adnak neki, hogy megismételje a bravúrt. Vagy, ha más szempontból nézzük: Cro Cop kapott sanszot arra, hogy visszavághasson azért, amiért a saját fegyverével hatástalanították.

A 35 éves, 4. DAN-os brazil jiu jitsu fenomén saját maga is meglepődött a hirtelen adódó alkalmon, amit munkaadói találtak ki neki:

“Egyáltalán nem számítottam erre a mérkőzésre. Tudtam, hogy Mirko még mindig aktív, de azt nem, hogy újra az UFC-nél van. Én azért vagyok itt, hogy bárkivel megmérkőzzek, aki csak él és mozog, és szerintem jó meccs lesz. Nem néztem legutóbbi mérkőzéseit, de a haverjaim azt mondták, hogy manapság is ugyanolyan jól harcol, mint régen, és általában ő nyer” – hangzottak el Gabriel szavai az MMAfighting.com-on.

A taekwon-do hírnevét mennyei magaslatokba emelő Cro Cop számos első menetes győzelmet halmozott fel, mielőtt Gonzagával összecsapott 2007-ben: könyörtelenül kivégezte Eddie Sanchezt, Josh Barnettet, Wanderlei Silvát, Hidehiko Yoshidát és Ikuhisa Minowát is. Cro Cop 2014-ben kétszer mérkőzött, Satoshi Ishii-t verte meg az összes alkalommal, de ez Gabriel szerint szinte mindegy, hogy Mirko hogyan szerepelt legutóbbi mérkőzésén, mert ő mindig veszélyes kihívó.

“Cro Cop nagyszerű harcos, mindenki tudja, hogy hány bődületes nagy kiütést hozott össze a karrierje során… Megpróbálom majd a földre teperni őt, hogy a harc nagy rész inkább ott történjen. Nem fogom megengedni neki, hogy a legjobb fegyvereit használja majd ellenem.”

Cro-cop-gonzaga

Gonzaga (balra) saját fegyverét fordította Cro Cop ellen (jobbra)

Gonzaga karrierjének egyik legfontosabb meccsének nevezi a Cro Cop elleni vidalat, hiszen ettől a ponttól kezdve tudott felhagyni mindennapos munkájával, és végre kizárólag az MMA-ra összpontosíthatott. Úgy néz ki, Mirko Filipovic tényleg nagyon fontos szerepet játszik Gabriel életében, mert ezúttal is sorsdöntő mérkőzést vívnak majd az ő szempontjából nézve.

“Ezen a meccsen múlik, hogy az UFC-ben maradhatok-e, vagy sem” – tette hozzá Gonzaga, aki utóbbi két mérkőzéséből egyet sem tudott megnyerni. “Mindenki tudja, hogyan működnek a dolgok az UFC-nél. Nagyon ritka az, ha valaki három vesztett mérkőzés után még bent maradhat, ezért nekem mindenképpen nyernem kell. Nyolc éve sikerült a földön irányítanom a mérkőzést, majd megleptem Cro Cop-ot egy fejrúgással, amire nem számított. Most különösen óvatos leszek, mert biztos vagyok benne, hogy ezúttal mindenre felkészült.”

Comments

comments

Egy komment

  1. Oldal hivatkozás: Cro Cop: “Túl durva az MMA” Budomagazin.hu

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.