Kiemelt hírek

Világbajnoki bronzérmet nyert Nánási Fatime – exkluzív interjú!

2016. július 14. | szerző SzlobMil | Interjú

Egy maroknyi magyar csapat utazott ki július elején Las Vegasba, hogy bemutassa tudását az IMMAF magas presztízsű világbajnokságán. Miután hazánk férfi harcosai kiestek a tornáról, Nánási Fatime bronzérmet szerzett, amivel történelmet írt, hiszen ilyen rangos eseményen még nem szerepeltek magyarok. Fatimét a felkészüléséről, a mérkőzések részleteiről és a jövőbeni terveiről kérdeztük.

13662608_10210025453982498_803554877_o

Nánási Fatime

fightermagazin.hu: Te lettél hazánk legeredményesebb női MMA-s harcosa. Elmondanád, hogyan készültél fel a megmérettetésre?

Nánási Fatime: “21 éves vagyok, jelenleg a Növényi Akadémia versenyzője. Idén 5. éve, hogy ezzel a sporttal foglalkozom, előtte semmilyen alapom nem volt. Az utóbbi pár hónapban kb. kéthetente voltak különféle versenyeim, úgyhogy állandó felkészülésben voltam. Bokszoltam, birkóztam, és MMA edzéseket is végeztem, ezek mellett kardióztam, és a súlyomat is bebiztosítottam.”

Grappling szabályrendszerben világbajnok is vagy. Mennyire próbáltad erőltetni a földharcot a küzdelmek során?

“Az orosz ellenfelemről (akit Fatime TKO-val vert meg a második menetben – a szerk.) nem tudtunk konkrét háttér sztorit, ezért nála kipróbáltam az álló és föld küzdelmet is. Annál a meccsnél jobban domináltam a földön. A német ellenfelemről tudtuk, hogy fekete öves judós, és előző meccsét is a földön fejezte be 33 másodperc alatt, ezért oda konkrét tervvel mentem. A megbeszéltek alapján végigbokszoltam mind a három menetet. Azt hittük, majd le akar vinni, ám egyszer sem próbálkozott ilyennel. Kiderült, hogy látta az előző mérkőzésemet, és ezért inkább ő is állásban szerette volna befejezni.”

13714403_10210025453702491_969136443_n

Fatime és német ellenfele átölelte egymást a kőkemény küzdelem után

Mennyire vagy elégedett a teljesítményeddel? Csinálnál valamit máshogy?

“Az első küzdelmemmel teljesen meg vagyok elégedve, viszont a német elleni mérkőzésen több mindenen is változtatnék. A hibáinkból csak tanulunk, ez sokat tesz ahhoz, hogy jövőre már jobb helyen végezhessek.”

Milyen volt a légkör Amerikában, összesen hány napot töltöttél ott?

“Nehézkesen indult a hetünk, az érkezésünkkor még nem volt szállásunk, de igazából rögtön feltaláltuk magunkat, és elmentünk egy éjszakai városnézésre. A hangulat 10/10 volt. A lehető legjobb társasággal utaztam ki. Sosem unatkoztunk. Ott kint egy csapat voltunk még ha az ország különböző pontjairól is kerültünk oda. A verseny lebonyolítása gördülékeny volt. Azt kell mondanom, hogy minden tekintetben ez egy igényes rendezvény volt. Összesen kb. 9 napot voltunk kint.”

13614953_865807920191614_2497560694423998795_n

Balról: Nánási Fatime, Chael Sonnen, Kristóf Flórián, Sárközi Róbert és és Cziffra Attila az MGM Grand-ben (Fotó: Facebook/NanasiFatime)

Mik a rövid- és hosszú távú terveid?

Éreztem a hiányosságaimat, és azt is hogy alacsony vagyok ehhez a súlyhoz. Tehát első sorban ezeket szeretném kijavítani, illetve súlycsoportot szeretnék váltani, már az EB-re. Jövőre szeretnék erről a versenyről egy aranyéremmel a nyakamban hazatérni. És szerintem az sem titok, hogy szeretnék a UFC-be is bekerülni a későbbiek során.

Egy lépéssel közelebb az UFC-hez...

Egy lépéssel közelebb az UFC-hez…

“Persze mindenhez támogatók kellenek. Sajnos ezt a versenyt is épp hogy sikerült megoldanom, nem tudom az Eb-re hogyan szerzek szponzorokat. Köszönöm mindenkinek, aki lehetővé tette a kiutazásomat, a Holofon Kft-nek, a Livewire-nek, illetve köszönöm Sárközi Robinak, Mátyás Leventének, Marián Gyurinak, és a kis csapatomnak!”

Köszönjük az interjút, és sok sikert kívánunk!

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.