Kiemelt hírek

Magyar TKO, drámai fordulat az UFC előszobájából

2016. július 8. | szerző SzlobMil | MMA

A Magyar MMA Szövetség (HMMAF) tájékoztatása szerint Nánási Fatime TKO-s győzelmet aratott az IMMAF Világbajnokságán, amitől az UFC már csak egy lépésnyire van. Cziffra Attilának is sikerült túljutnia bolgár ellenfelén, de később sajnos belázasodott, orvosai nem engedték küzdeni.

Fotó: Facebook/Hungarian MMA Federation

Nánási Fatime elsöprő sikert aratott Fotó: Facebook/HMMAF

“MEGVAN A GYŐZELEM! Nánási Fatime gyönyörű mérkőzéssel TKO-val múlta felül az orosz ellenfelét a második menetben a ‪#‎LasVegas-ban zajló, ‪#‎UFCInternationalFightWeek‬ ‪#‎IMMAF‬ Világbajnokságon. Nagy-Nagy Gratuláció Fatimének a kitartásáért. Így tovább! Hajrá ‪#‎Magyarok‬ Hajrá ‪#‎HungarianMMA‬” – szólt a szövetség örömhíre a meccs után, július 8-án, hajnali kettő óra után nem sokkal.

A korábbi hírek szerint Lemák Viktornak fel kellett adnia a mérkőzését egy sérülés miatt Nikolay Ivaylovval szemben, az 56,7 kilogrammos divízióban. Horváth Ádámnak , ő pontozással kapott ki 83,9 kilogrammban francia ellenfelétől Imbula-Bofale Eloge-től.

Itt sajnos nem magyar kéz lendül magasra (Fotó: Facebook/IMMAF)

Itt sajnos nem magyar kéz lendül magasra (Fotó: Facebook/IMMAF)

Flórián Kristófnak sem sikerült a bravúr. Erősen kezdett, ő dominálta az első menetet az ausztrál Eben Cox ellen, de az utolsó nyolc másodpercben sajnos belecsúszott egy hátsófojtásba (rear naked choke), ez lett a veszte is.

Fatimén kívül Cziffra Attila ért el sikereket 77,1 kilogrammban, de – saját hibáján kívül – neki is idő előtt be kellett fejeznie a tornát.

A magyar győzelem után sajnos hideg zuhany jött. (Fotó: Facebook/HMMAF)

A magyar győzelem után sajnos hideg zuhany jött. (Fotó: Facebook/HMMAF)

Első ellenfelén, Ventsislav Ivanovon sikeresen túljutott, de aztán jött a rossz hír:

“Sajnos a második küzdelmi nap reggelére, Cziffra Attila belázasodott. A verseny orvosa nem engedte ketrecbe lépni továbbjutott versenyzőnket.” – írta a HMMAF.

De ne szomorkodjunk: ami késik, az nem jelenti azt, hogy múlik is, Attila nagyon tehetséges, reméljük, lesz lehetősége még bemutatni a tudását. Fatime sikere pedig szinte teljesen feledteti azt, hogy a többieknek most nem sikerült túl jól a bemutatkozás.

Reméljük, az UFC felfigyel a magyarokra.

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.