Kiemelt hírek

Tyrone Spong üzent Klicskónak: “Eljövök érted!!!”

2015. április 23. | szerző SzlobMil | Interjú

Tyrone Spong nevére és személyére előbb vagy utóbb, de minden K-1 rajongó felfigyelt. A kick-boxos kiválóság már a profibokszban is letette a névjegyét, aminek mi kevésbé örülünk, hiszen bemutatkozó mérkőzésén egy magyart, Farkas Gábort KO-zott le. A bloodyelbow.com újságírója, Mark Bergmann interjút készített a sztárral, aki elárulta: miért tért át kick-boxról az ökölvívásra; beszélt továbbá a kokszról és az UFC-s jövőjéről, illetve tett egy merész kijelentést is. Klicskóra feni a fogát. Ütős anyag.

ty

A K-1, a Glory és a WSOF veterán kevert harcművésze, Tyrone Spong (2-0 ökölvívás, 74-7 kick-box, 2-0 MMA) tavaly egy csúnya lábtörést szenvedett. Miután meggyógyult, és újra tudott járni, egy (nagy meglepetésre kick-box helyett)  ökölvívó mérkőzéssel tért vissza – talán azért, mert még féltette a lábát, de hiányzott neki az “éles bevetés”.

Farkas Gábor kiütése után azonban folytatta új kedvtelését, és összehozott magának egy újabb kiütéses győzelmet bokszban. Spongról időközben kiderült, hogy komolyan (és hosszútávon) gondolja az ökölvívást, hiszen elmondása szerint itt jobban megfizetik, mint a kick-box szervezeteknél…

“Nem azért tértem át, mert a kick-box veszélyes. A szervezetek nem tudnak annyit fizetni nekem, amennyit szeretnék elérni. Nem fogom lejjebb adni a lécet. Tízszeres világbajnok vagyok, hat különböző súlycsoportban. Megvertem már a legjobb harcosok zömét is. Olyat csináltam, amit előttem kick-boxban még soha senki: középsúlyból felmentem nehézsúlyba, ahol én voltam az egyik legjobb harcos. Ha nem fizetnek nekem annyit, amennyit érdemelnék, akkor belevágok egy olyan új dologba, ami tovább emelheti a hírnevem a küzdősportok világában.”

tyrone-spong

A régi K-1-es időkben a harcosok hozzá voltak szokva a nagy gázsihoz, és manapság kevés régi veterán elégedett a fizetésével a Glorynál, a világ vezető kick-box szervezeténél. Spong a World Series of Fighting égisze alatt két MMA-s győzelmet hozott össze magának 2012-ben, illetve 2013-ban. Lehetséges, hogy újra láthatjuk őt a WSOF-nál, de Tyrone inkább az UFC-hez, és természetesen a minél nagyobb pénzhez vonzódik:

“Én a pénzért verekszem. Dana White jó srác, személyesen is ismerem. Szerinte megőrültem – szerintem meg ő az őrült, hogy még nem ajánlott fel nekem egy mérkőzést sem. Jelenleg én vagyok az egyik legnagyobb név a kevert harcművészek között, remekül szórakoztatnám a közönséget. Dana, ha olvasod ezeket a sorokat, üzenem neked: adj egy esélyt!”

Spong lába majdnem ugyanolyan horrorisztikus módon sérült le, mint korábban Anderson Silváé, akinek tizenkét hónap pihenőre volt szüksége, hogy visszatérhessen, de sajnálatos módon kiderült róla, hogy illegális szerekkel verekedett Nick Diaz ellen. Spong tizenegy hónap alatt tért vissza a versenyzéshez, és neki nem volt szüksége tiltott szerekre ehhez. Meg is van a véleménye a kokszról:

“A dopping nem tesz téged jobb harcossá” – mondta Spong azt, amit korábban már mi is megírtunk. “Harcoltam már kokszos ellenfelekkel, és megvertek engem? Hát nem. Levertem őket. Ennyi. Anderson Silva sokkal idősebb nálam, ezért lehet, hogy ő orvosi célokra használta fel a szereket, de ezt nem tudhatom pontosan. Egyébként azok a dolgok, amiket a szervezetében találtak, szerintem egyébként sem gyógyítják meg a csontokat. Ha csalt, az nem vesz el semmit az érdeméből, hiszen mint mondtam, a szteroidoktól senki nem lesz jobb. Silva is harcolt már kokszosokkal, és legyőzte őket. Ő egy hatalmas tehetség, és ezt tőle senki nem veheti el.”

how-bad-do-you-want-it-2

Most, hogy Spong már nem tervezi, hogy visszatér a Gloryhoz, és az UFC-nél sincs jelenleg szerződése a láthatáron, a 29 éves surinamei harcos minden erejét a bokszra összpontosítja. Nem tudni még, ki lesz harmadik ellenfele, de Tyrone szeme előtt mint mindig, most is nagy célok lebegnek:

“Jelen pillanatban Klicskót mondanám. Miért is ne? Eljövök érte!”

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.