Kiemelt hírek

Tito Ortiz visszavonul, de előtte megmérkőzik Sonnen-nel

2017. január 9. | szerző SzlobMil | MMA

Már most szólunk előre: hamarosan egy újabb élő legenda távozik az aktív MMA-versenyzők soraiból. A január 21-ig Bellator 170 után Tito Ortizt sem láthatjuk többé a ketrecben, utolsó nagy csatája a nagy visszatérővel, Chael Sonnen-nel lesz, ami így nem csak ajánlott, hanem kötelező látnivaló! 

tito-ortiz-1

Az elmúlt másfél évben rengeteg világhírű harcos vonult vissza az aktív versenyzéstől. Már nem versenyez sem Cro Cop, sem Dan Henderson, sem Peter Aerts, sem Jerome LeBanner, sem Urijah Faber, sem Miesha Tate – és még sorolhatnánk.

Tito Ortiz lesz a következő, de csak miután megmérkőzik Chael Sonnen-nel a Bellator 170-ben (azzal a Chael Sonnen-nel, aki 2014-ben már szintén visszavonult). Ortiz nemrég elárulta, miért akasztja a szögre a kesztyűit:

“Már épp ideje, hogy visszavonuljak. Húsz évnyi versenyzés elég sok, de nem hagynám abba, ha nem lett volna annyi műtétem. Valójában a műtétek a legnagyobb ellenfelek az életemben.” – mondta az amerikai, majd felsorolta, mennyi sérülés kísérte karrierjét.

Ortiznak mindkét térdében le kellett cserélni az orvosoknak az elülső keresztszalagot (ACL), megsérült továbbá az alsó háta, a gerince, a nyaka, valamint elmondása szerint 27 agyrázkódása volt a bekapott ütések miatt.

“Olyan, mintha átmentem volna egy darálón.” – fogalmazott a harcművész, aki a 2000-es ADCC világbajnokságon bronzérmet szerzett.

Tito jelenleg a Bellatornál van, de az UFC-ben is sokszor szerepelt. Az UFC 106 után Forrest Griffintől szerzett veresége után elárulta, hogy “megrepedt koponyával” küzdött aznap este. Nem folytatjuk tovább a horrorsztorikat, ennyi is bőven elég, hogy megértsük a lényeget.

Azért érzésünk szerint Ortiz mindent megtesz majd azért, hogy utolsó meccse emlékezetes legyen. Sonnen-nel egyébként 19 éve összekerültek már egyszer, birkóztak, és Chael egy perc alatt legyűrte az akkor még fiatal Ortizt. Így:

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.