Kiemelt hírek

Szócsata és szójáték: Ronda Rousey nem veszi emberszámba ronda ellenfelét

2014. július 26. | szerző SzlobMil | MMA

“Ha valaki bajnok, mindenki akar egy darabot belőle” – szól az idézet a Vitathatatlan című filmből. Ronda Rousey továbbra is veretlen, ezért az összes komoly női UFC harcos ellene szeretne kiállni és nyerni; ismét nagy a találgatás, hogy ki próbálkozhat meg a lehetetlennek tűnő feladattal. Egyedül Cris Cyborg csendes, de Rousey nem feledkezett meg róla… Vagyis “arról”, ugyanis Ronda már emberszámba sem veszi a muay thai-ban fekete öves Cyborgot…

usp-mma_-strikeforce-rousey-vs-kaufman-4_3_r560_original

Úgy tűnik, hogy Ronda Rousey imád ellenfeleket szerezni magának, és haragot tartani azzal, akit kiszemelt magának. Az UFC persze a mainstream médiába tartozik, ezért szinte törvényszerű, hogy minden napra jutnia kell egy botrányos kijelentésnek vagy interjúnak. Unalmas is lenne az élet, ha a nyilatkozatok csak sablonos, megszokott tartalmakat vonultatnának fel, mint pl: “jól sikerült a legutóbbi edzőtábor”, vagy “ez lesz életem legkeményebb küzdelme”. A legújabb felháborodást Rousey szavai váltották ki, ami a New Yorker hosszú cikkében olvasható:

“Egy tökéletes világban nem kellett volna magába tolnia a szteroidokat és a hormonokat annyi éven keresztül, akkor talán nem szűnt volna meg nőnek létezni. Egy tökéletes világban egy lány lenne, és nem pedig egy tárgy.”

A New Yorker újságírója szerint Rousey dopping-ellenes üzenete több mint egy egyszerű mérkőzés előtti kötelező szócséplés; egyenesen “szenvedélyes felháborodásnak” nevezi a fellángolást, amelyből kihallatszik az is, hogy Rousey szerint a női bunyósoknak figyelniük kellene arra, hogy ne férfiasodjanak el, és megőrizzék kecses nőiességüket, bármennyire is megköveteli a kőkemény testet és lelket ez az elsősorban férfiaknak szánt sport.

640-Header-w-Cris-Cyborg_large_large

Egy olyan harcostól, aki azért képvisel nagy értéket, mert nem csak jól verekszik, hanem jól is néz ki közben; egy kissé elszomorító azt hallani, hogy megerősíti azt a téves, de egyre jobban elszaporodó felvetést, miszerint csak a szép nők lehetnek jó harcosok is egyben. Az a tényt, miszerint Cris Cyborg (vagyis rendes nevén Cristiane Justino) egyáltalán nem nőies; a rajongók, a média, az UFC, és néha még maga Justino is megerősíti – hiszen már választott beceneve, a “kiborg” is azt sugallja, hogy ő több, mint egy sima, mezei ember – ezért teljesen felesleges ezt újra és újra felvetni. Ebben Dana White is sokat hibázott, hiszen nem egyszer csúfolta már Justino-t kinézete miatt.

Egyvalamit tudnunk kell: Rousey mindenképpen hibázott kijelentésével. A női divízió nem a kinézetről szól, hanem arról, hogy mindenki egyenlő feltételekkel küzdhessen.

cyborg-santos-vs-gina-carano

Talán a tiltott szerek használata indukálja azt is, hogy Cyborg harci teljesítményét folyamatosan megkérdőjelezik az UFC-nél, pedig ez is egy elhibázott döntés: a hölgy ugyanis első meccsét leszámítva szinte mindenkit megsemmisített – szinte csak és kizárólag kiütéssel nyerte meg meccseit…

Forrás: bloodyelbow.com

Comments

comments

Egy komment

  1. Oldal hivatkozás: Nézze meg! Így vág ketté a levegőben egy lime-ot Ronda Rousey, katanavirtuóz Budomagazin.hu

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.