Kiemelt hírek

Az egész jiu-jitsu világ ki akarja végezni Ronda Rousey nagyasszonyt

2014. július 4. | szerző SzlobMil | Ju-Jitsu

Rousey egy korábbi interjúja során elmondta, hogy “azok a judós harcosok, akik nagyon jók földharcban, soha nem kapják meg azt az elismerést, amit megérdemelnek” – ezzel még nem is lenne gond, de a következő állítása, mely szerint “súlycsoporttól és szabályrendszertől függetlenül a világon minden BJJ-s lányt meg tud verni”, már átütő erővel verte ki a biztosítékot mindenkinél. Felrobbant a jiu-jitsu világa… 

rousez

Rousey (felül) félelmetes fizikai erővel rendelkezik

Már eddig is minden UFC-s lány Rousey-t akarta megverni, de most már lassan – a rajongóin, pár színészen emberen kívül – az egész világ az ő skalpjára utazik. Az egészséges önbizalom szükségszerű, Rousey kisasszony eredményei magukért beszélnek (9 meccséből nyolcat armbarral nyert meg, eddig senkitől nem kapott ki, további érdekesség pedig, hogy 2004-ben Budapesten nyert aranyérmet judóban a juniorok között a vb-n, és még ugyanebben az évben ő lett a legfiatalabb sportoló, aki kvalifikálni tudott az Olimpiai Játékokra), de vajon egy ekkora bajnok megengedhet magának ilyen szavakat?

Kétféle embertípus létezik: aki már alig várja, hogy egy ekkora bajnokon végre megverjen valaki, és aki minél tovább szeretné szárnyalva látni a legyőzhetetlennek hitt világsztárt.

Természetesen nemcsak Rousey-nak van önbizalma: akad kihívó bőven. A mostani könnyűsúlyú jiu-jitsu világbajnok, Bia Mesquita is hallotta a szavakat, szerinte iszonyatosan nagyot téved az UFC koronázatlan királynője. Az MMAfighting.com-nak adott nyilatkozatában elmondta, hogy “Halvány lila fogalma sincs arról, hogy milyen a fekete öves jiu-jitsusok ellen harcolni”.

“Már korábban is gondolkoztam azon, hogy áttérjek MMA-ra, csak hogy megverjem Rousey-t, de ezen nem kell többé gondolkodnom, mert jiu-jitsu stílusban is megmérkőzhetek vele” – mondta. “Szerintem nem annyira jó, mint gondolják. Az ütései átlagosak, és sokat kell fejlődnie a földharcban. Jó lenne megküzdeni vele, és megmutatni neki, hogy milyen is az igazi földharc és jiu-jitsu.” 

IMG_1967.0_standard_709.0

Bia Mesquita, a jelenlegi BJJ világbajnok (Fotó: Guilherme Cruz)

Gabriella Garcia, a hatalmas méretű nyolcszoros(!) BJJ világbajnok is csatlakozott a kihívók közé: “Szerintem azt sem tudta, miről beszél. El sem hiszem, hogy hogyan lehetséges az, hogy valakibe egy csöppnyi alázat sem szorult. Kijelentésével az egész jiu-jitsut megalázta” – mondta. “Egy bajnok elsődleges kvalitása a szerénység és a mások iránti tisztelet kell, hogy legyen. Ahogy azt mesterem, Fabio Gurgel mondta: készen állok arra, hogy kivégezzem őt, bármilyen szabályrendszeren belül.”

Gabi Garcia jobbra, Wanderlei Silva balra. Arról vitatkozhatnánk, hogy melyikőjük a félelmetesebb harcos...

Gabi Garcia karja jobbra, Wanderlei Silváé pedig balra. Arról vitatkozhatnánk, hogy melyikőjük a félelmetesebb harcos…

Rousey persze nem mérkőzhet meg mindenkivel rövid időn belül, de némi kárpótlást kaphatnak az érintettek, mert még jóval a mostani botrány kirobbanása előtt lefixálták, hogy egy fekete öves jiu-jitsus, Alexis Davis bizonyíthat ellene július 5-én az UFC 175 keretein belül.

Mint tudjuk, senki sem verhetetlen…

Forrás: MMAfighting.com

 

Comments

comments

4 komment

  1. Oldal hivatkozás: Jiu-jitsu világ vs. Ronda Rousey: 0-2 Budomagazin.hu

  2. Oldal hivatkozás: Szócsata és szójáték: Ronda Rousey nem veszi emberszámba ronda ellenfelét Budomagazin.hu

  3. Oldal hivatkozás: Így játszott a hatszoros No-Gi világbajnokkal Gabi Garcia Budomagazin.hu

  4. Oldal hivatkozás: Összeverné egymást Muhammad Ali lánya és Ronda Rousey Budomagazin.hu

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.