Kiemelt hírek

Meghalt Kimbo Slice

2016. június 7. | szerző SzlobMil | R.I.P

Egy újabb tragédia rázta meg a küzdősport világát: a ring királya után eltávozott közülünk az utcák királya, Kimbo Slice is. A legendás bokszoló 42 éves volt.

fightermagazin-kimbo

Slice az otthonában lett rosszul hétfő délután, azonnal kórházba kellett szállítani. Az orvosok nem tudták megmenteni az életét.

A Bellator (a promóció, melyben ketrecharcosként versenyzett) elnöke, Scott Coker is megerősítette a szörnyű hírt:

“Mindannyiunkat lesokkolt és elszomorított Kimbo elvesztésének híre, aki a Bellator család egyik szeretett tagja volt. Ő volt az egyik leghíresebb MMA harcos a Földön, karizmatikus személyisége megváltoztatta a sportot.” – írta egy közleményben.

“A ringen kívül egy rendkívül barátságos, udvarias óriás volt, aki a családjának szentelte élete nagy részét. Szívünk rendkívül nehéz ezekben a pillanatokban, imádkozunk Kimbo családjáért, rajongóiért és csapattársaiért.”

Slice alig több mint egy évtizede került a figyelem középpontjába utcai bunyóival, amiket több millióan néztek meg a youtube-on:

Kimbóra először az Elite XC nevű promóciónál figyeltek fel, és mint utólag kiderült, nagyon jó ötlet volt leigazolni őt, mert így nem csak ő, de a promóció is még nézettebb lett. Rengeteg ember volt kíváncsi rá, mire megy Kimbo a ketrecben, profi ellenfelekkel szemben, és Kimbo nem okozott csalódást.

Első három meccsét magabiztosan megnyerte, többek között legyőzte Tank Abott-ot, Ken Shamrock-ot, és James Thompsont is. Legyőzhetetlen imázsát egy amerikai full-kontakt karatés bajnok, Seth Petrucelli döntötte romokba 2008-ban, amikor 14 másodperc alatt kiütötte őt. Őrületes pillanatok voltak:

Slice 2011-ben, egy éves pihenő után belekóstolt a profi ökölvívásba is: hétszer mérkőzött, hétszer nyert, hatszor kiütéssel – veretlenül vonult vissza.

A világsztár öt évvel utolsó MMA-s mérkőzését követően tavaly bejelentette, hogy visszatér, és kihívta az összes nehézsúlyú harcost. Ken Shamrock-al, régi riválisával kezdte a sort, akit TKO-val meg is vert. Ezután korábbi bajtársával, Dada 5000-rel rúgta össze a port, mérkőzésük azonban nagyon gyenge lett.

CkUfHJsUgAEtHYX

Kimbót hat gyermeke, és szerető felesége gyászolja.

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.