Kiemelt hírek

Már csak 4 nap van hátra Badr Hari és Rico Verhoeven összecsapásáig

2016. december 6. | szerző SzlobMil | K1

Már évek óta nem vártunk akkora lelkesedéssel egyetlen kick-box superfight-ot sem, mint amennyire a Hari vs. Rico mérkőzést várjuk. Két korszak (a régi K-1-es, és a mostani Glory-s) legjobbjai csapnak össze egymással, és már nem kell sokat aludni december 10-ig.

glory-collision_1477943001

Badr Hari félelmetes erővel rendelkezik, ellenfelei 90 %-át kiütéssel győzte le, ezzel ő minden idők legveszélyesebb kick-boxere, aki bármikor megvillanthat egy atombombát. Kettejük közül messze ő rendelkezik több tapasztalattal, összesen 118 mérkőzése volt eddig, és nagyjából kétszer annyi kiütése (94), mint Rico-nak győztes mérkőzése (49 a 60-ból).

Ha csak a fekete-fehér adatokat nézzük, akkor láthatjuk, hogy van, amiben viszont Rico a jobb. Nála többször ugyanis senki sem tudta megvédeni világbajnoki címét a GLORY-nál, tehát ha ő egyszer a csúcsra tör, nehéz onnan letéríteni. Badr ezzel szemben még sosem volt a csúcson (nem tudott nyerni egy K-1 World Grand Prix-t sem)

Hari tavaly augusztusban mérkőzött utoljára, tehát mondhatjuk, hogy nagy kihagyás után tér vissza a szorítók közé, tehát míg őt ette a ringrozsda, addig Rico olajban fürdött. A  nagy visszatérő a meccset megelőző sajtótájékoztatón azt ígérte, hogy kiüti Verhoevent, hiszen most, 31 évesen van igazán csúcsformában.

“A korral csak bölcsebb lettem. Minden egyes porcikám a legjobb formájában van, nagyon jól érzem magam a bőrömben. Rico azt mondta, hogy ‘mókás’ mérkőzés lesz. Az én szótáram szerint ebben a sportban nincs ilyen fogalom. A tenisz lehet mókás, a küzdősport nem. Ki fogom ütni őt december 10-én.” – mondta Hari.

A KO-mester beszélt arról is, hogy miért függesztette fel karrierjét annak idején:

“A régi időkben sokkal több versenyképes harcos volt, mint manapság. Akkor ment el a kedvem a sporttól, amikor vége lett a K-1-es időszaknak. Harcolhattam volna kisebb rendezvényeken, de ez nem az én stílusom, ezért már nem motivált semmi.”

Persze a GLORY decemberi rendezvénye más meglepetéseket is tartogat. Ott lesz például Hari korábbi nagy ellenfele (illetve legyőzője), Alistair Overeem is, aki kommentálni fogja a mérkőzést a ring mellől. Csakúgy, mint mi, ő is izgatottan várakozik, és friss nyilatkozatából egyértelmű, hogy szerinte ki fog nyerni.

“Adott a bajnok, Rico Verhoeven, aki három és fél éve veretlen. És összecsap Badi Harival, aki a K-1 Rosszfiúja volt régen. Hari sosem nyert Grand Prix-t, de alapjában véve mondhatjuk, hogy mindenkit agyonvert. Ő az egyik legveszélyesebb harcos, a szememben egy új srác verekszik majd egy életveszélyes legendával.”

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.