Kiemelt hírek

Kick-box Rimini után: az eredmények szépek, a ruhák jók, a szülők fantasztikusak

2014. október 9. | szerző SzlobMil | Kick-box

Egy hónappal az utánpótlás kick-box világbajnokság után elkezdődhet a történések elemzése. A hazai kick-box utánpótlás legfajsúlyosabb versenye évek óta az aktuális világ-vagy Európa-bajnokság, hiszen ezeken a derbiken képet kaphatunk arról, hogy melyik szabályrendszerben hol tartunk a világhoz képest.

Kép5

A mostani világbajnokság a fő irányokat tekintve nem tért el a korábbi évek gyakorlatától. A magyar utánpótlás válogatottnak nem kellett szégyenkeznie, hiszen mind a megszerzett világbajnoki címek, mind az érmek és a pontszerző helyezések számában a megelőző évekhez hasonlóan szerepeltünk: Magyarország a negyedik helyen végzett Oroszország, Olaszország és Írország mögött. Az érmek most jobban megoszlottak a szabályrendszerek között, hiszen négy rendszerben is szereztünk első helyet, illetve öt küzdelmi szabályrendszerben állhatott fel magyar versenyző a dobogó valamelyik fokára. Ez azt mutatja, hogy minden területen vannak tehetségeink és természetesen edzők, akik felkészítik a válogatottakat.

Összességében a tizenhét arany-, tíz ezüst- és huszonnyolc bronzérem jó teljesítménynek számít. Az eredményeket és a mutatott formát tekintve nagy biztonsággal elmondható, hogy igazán annak volt esélye, aki hosszabb felkészülést vállalt. A legtöbb felkészítő tábort Zrínyi Miklós, Király István, Debreczeni Dezső és Rehák György tartotta.

A válogatottnál újdonságnak számított, hogy egységes Top Ten ruházatban küzdöttek a versenyek. Kis dolognak tűnik, de közösségformáló hatása volt. Jól néztek ki a „gyerekek”, büszkén viselték a ruhát, „igazi magyar válogatottak” lettek. Ezért köszönet illeti elsősorban Dr.Leyrer Richárdot, a szövetség elnökét.

A szurkolók, a szép számmal jelen lévő magyar anyukák és apukák szintén egységes szurkológárdának bizonyultak – mintha az egységes ruha a szurkolókat is közelebb hozta volna egymáshoz…

kép4

A világbajnokságról számos nagyszerű fotó is készült, melyeket Fésü Lajosnak, Gnyálin Istvánnak és Józsa Alexnek köszönhetünk.

A bíráskodás a világbajnokság alatt vegyesnek volt mondható, akadtak gyenge produkciók és kiemelkedő teljesítmények is. Szerencsésre a magyar bírói karnak (Szőke Dóra, Balázs Gábor, Vojvoda György, Gregor László) nem kellett szégyenkeznie; a négy magyar bíró az elvártaknak megfelelően teljesített.

A Dr. Pál Zoltán vezette orvosi csapat jól látta el nem kevés munkáját, amit az 55 ország több, mint kétezer versenyzője adott…

Forrás: Gregor László

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.