Kiemelt hírek

Vida Balázs lett a Kick-box Junior és Kadett Világbajnokság sztárja

2014. szeptember 15. | szerző SzlobMil | Kick-box

Magyar versenyző lett a Junior és Kadett kick-box világbajnokság legeredményesebb résztvevője – Vida Balázs egyszerre két egyéni világbajnoki címet is tudott szerezni a Riminiben zajló tornán. A fiatal magyar delegáció a csaknem egész hetes tornán rendkívül jól szerepelt, sok új világbajnokot avathattunk Olaszországban.

olaszorszag-131

A világbajnoki döntők kezdete nagyon jól indult az utolsó előtti napon: a legkisebb súlycsoportban (Kadett 1., 28kg.) Stumpf Márk – a csendes kisfiú, akiről első látásra nem nézné ki az ember, hogy világbajnok is tud lenni –, point-fightingban megszerezte a világbajnoki címet. Őt követte Laurincz Péter, aki csak egyetlen hajszállal (ponttal) maradt le a dobogó első fokáról, de a lelkes magyar közönség az ezüstnek is legalább annyira örült, mint egy aranynak. A 37 kilós Bálint Martin nem sokkal később ismét bearanyozta a napunkat, ő az angol Jaime Berrow-t győzte le a fináléban.

Nagy volt az öröm...

Nagy volt az öröm! Csak úgy záporoztak a megható pillanatok…

Korpádi Tamás is meg tudta nyerni a kategóriáját (Kadett 2., 63 kg.). A lányokra is büszkék lehetünk – Laurincz Boglárka ugyanis az egyik legtöbb nyert mérkőzést produkálta (neki még a 16 közé is be kellett jutnia az első körökben), összesen öt ellenfelet gyűrt le light contactban. A fiúk közül még Vigmond Richárd szerzett a szombati, utolsó nap előtt egy aranyat, Mármarosi Patrik és Sallai Bence sajnos nem bírtak ellenfelükkel, ők bronzérmeikre lehettek büszkék.

olaszorszag-8

Nagyot küzdöttek a lányok

A sikersorozatot Harangozó Gábor kezdte, illetve folytatta a hétvégén (point-fighting, 91 kg.), ő drámai körülmények között, a hosszabbításban tudott nyerni a görög Chrisztosz Papasarafianos ellen. A magyar válogatott talán egyik legrutinosabb versenyzője, a junior 70 kg-ban induló Berta Viktória nagyobb erőfeszítések nélkül gyűrte le ellenfelét. Rohonczi Jenő junior 69 kg-ban, Csorba Ádám pedig junior 63 kg-ban mindent beleadtak a döntőben, ám sajnos legyőzőre találtak, de természetesen le a kalappal embert próbáló, egész heti teljesítményük előtt.

olaszorszag-1-2

Gremen Petra és névrokona, Boros Petra is kiérdemelte, hogy nekik szóljon a magyar Himnusz. A legbüszkébbek talán Vida Balázsra lehetünk, ő ugyanis két kategóriában (kick-light és light-contact) is a világ tetején érezhette magát. A dolog érdekessége, hogy mindkétszer a svájci Adrian Ailu fölé kellett kerülnie, a két világbajnoki mérkőzés között mindössze pár óra telt csak el. Mint kétszeres egyéni világbajnok nem csak a magyar csapat, hanem a világbajnokság legeredményesebb versenyzője lett.

olaszorszag-3

A ringben is voltak csodás pillanataink: Nardelotti Zoltán nem bízta a véletlenre és a bírók szemmértékére az izraeli Pavel Lozicki elleni döntőjét – a második menet közepén egy nagy köríves rúgással fejen találta ellenfelét, aki nem tudta folytatni a küzdelmet. A K-1 56 kg.-os női döntőben szereplő Balajti Bianka edzője, Birics Tamás legnagyobb örömére megnyerte a finálét.

olaszorszag-2

Csapatversenyben Bálint Martin (aki már boldogan elmondhatta magáról, hogy világbajnokként állt neki az erőpróbának), Bozók Szabolcs, Lakatos István és Kürti Bonita megállíthatatlan volt, megérdemelten lettek ők a bajnokok. Bálint Zoltán, Opauszki Dávid, Veres Roland, Korpádi Tamás és Laurincz Boglárka volt időrendi sorrendben a második legjobb magyar “best of” válogatás, ők is a világ csúcsára tudtak kerülni.

Comments

comments

Egy komment

  1. Oldal hivatkozás: Kick-box Rimini után: az eredmények szépek, a ruhák jók, a szülők fantasztikusak Budomagazin.hu

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.