Kiemelt hírek

Kick-box Európa-bajnokság Bilbao-ban: vegyes volt kezdés

2014. október 24. | szerző SzlobMil | Kick-box

A nyitónap vegyes eredményeket hozott a spanyolországi Bilbao-ban a WAKO Kick-box Európa bajnokságán, amelyre harmincöt országból összesen négyszáznyolcvanöt versenyző nevezett. A szakemberek meglátása szerint az utóbbi évek legkeményebb mezőnye jött el, annak ellenére, hogy most mind a három kick-box ringes szabályrendszer – full-contact, low-kick és K-1 – Európa-bajnokságát itt rendezik, és így egy versenyző csak egy szabályrendszerben indulhatott

IMG_3507

…Ez a keménység meglátszott a magyar csapat első napi teljesítményén is: a kedvező sorsolás ellenére rosszul kezdődött a magyar kick-boxosok első küzdelmi napja, mivel az éremesélyes Habash Antoine-nak, Spéth Norbertnek és Géczei Róbertnek sem sikerült a legjobb 8 közé jutni. Mindhárman szoros mérkőzésen maradtak alul és így megszakadt az elmúlt időszak sikersorozata.

Habash Antoine a török Eren Alin Ajdin ellen lépett ringbe a K-1 60 kg-ban. Az első két menetben vezetett, majd a harmadik menetben pontelőnyét elveszítve kikapott. Ugyanígy járt Spéth Norbert (K-1 63,5 kg) a szintén török Mevlane Altuntas-szal szemben; és Géczei Róbert (low-kick 63,5 kg) a lengyel Eliasz Jankowski ellen: mindhárom mérkőzés az utolsó menet felében fordult az ellenfél javára.

IMG_3509

Szerencsére aztán jött a javítás full contact 71 kg- ban: a még csak 19 éves Elszaszer Dávid pontozással győzött német riválisa, a Vb bronzérmes Ufuk Seven ellen – ezzel meglepte még a rutinos szakembereket is. Dávid következő ellenfele a négy közé jutásért az ukrán Artem Makohonenko lesz, nagy csatára számítunk. Klubtársa, Laszák Zoltán is “partiban van” még, következő ellenfele a dán bajnok, Martin Thomsen lesz. A tét tehát a nyolc közé jutás!

Forrás: Gregor László

Comments

comments

2 komment

  1. Oldal hivatkozás: Két arany és két ezüst a Kick-box Európa-bajnokságon Budomagazin.hu

  2. Oldal hivatkozás: Brunner Boglárka bátyjától tanult meg nem félni Budomagazin.hu

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.