Kiemelt hírek

Két arany és két ezüst a Kick-box Európa-bajnokságon

2014. október 27. | szerző SzlobMil | Kick-box

A Bilbaóban megrendezett Kick-box Európa-bajnokságon a kezdés után a szombati nap is vegyes érzelmeket váltott ki belőlünk: a hangulat ünnepélyességgel és feszültséggel telt volt – ami nem csoda, hiszen elérkezett a döntők napja. Ez egyben azt is jelentette, hogy véget ért az a hosszú menetelés, ami valójában nem a hét elején, hanem hónapokig tartó kemény felkészülés előzött meg. Itt már nincs értelme jó és rossz sorsolásról beszélni, erősebb és gyengébb ágról… Már csak az ellenfél készülődik a szorító másik sarkában, aki szintén kick-box Európa-bajnok akar lenni. Valahol ilyen érzésekkel érkezett a csarnokba az a négy magyar versenyző, aki bejutott a döntőbe…

…A magyarok közül kezdésként Brunner Boglárka küzdött meg a hatalmas termetű és végig rohamozó horvát ellenfelével, Ana Bajiccsal a női szupernehézsúlyban (full-contact, +70 kg). Az ellenfél erőszakossága ellenére a Titán SE kiválósága nem hagyott kétséget arról, hogy a két évvel ezelőtti K-1 Európa-bajnoki aranya mellé most a full- contact Európa-bajnoki címet is begyűjti… Okosan, nagyon jól küzdve nyert, ezzel övé lett a magyar ring sport első aranyérme. Bogi ezt természetesen óriási örömmel élte meg, az eredményhirdetés után szinte vulkánként szakadt ki belőle a feszültség…

Európa-bajnok Brunner Boglárka

Brunner Boglárka (jobbra) kezét emelték a magasba

A szombati döntőkön két versenyzőnk is olyan vetélytárs ellen küzdött, akik az eddigi eredménylista, tehát a papírforma alapján esélyesebbnek tűntek. A küzdősport belső világában jártas olvasóink jól tudják, hogy egy többszörös világbajnokot nagyon nehéz “lelökni a trónról”: vagy döntő főlényre van szükség, vagy elsöprő, kiütéses győzelmet kell aratni. Először Laszák Zoltán következett egy borzasztóan nagy rivális, a világbajnok orosz Juszup Magomedbekov ellen. Közönségdíjas mérkőzésen, a full-contact minden szépségét bemutató küzdelmet láthatott a közönség. Zoli kézzel is felvette a versenyt a kiválóan bokszoló orosz ellen, de hiába rendelkezik jóval erősebb lábtechnikával, a bírókat nehéz volt meggyőznie. A szoros mérkőzés ellenére kevésbé jöttek a pontok, a bírók jobban értékelték Juszup Magomedbekov orosz világbajnok technikáit, pedig Laszák hatalmas erejű rúgásait nehéz volt nem észrevenni. A harmadik menet elején még bíztunk abban, hogy a mérkőzés eredménye megfordítható; Zoltán rohamozott, de az orosz jó védekezéssel tartotta minimális előnyét. A végén ebben a sportban ritkán látott szaltós baltarúgással próbálkoztunk, ami el is találta az orosz ellenfelet, de a mozdulat nem volt elég erős, ezért „csupán” a szakma ámulatát és az ellenfél elismerő gratulációját fogadhatta.

Laszák Zoltán (balra) ezüstérmet szerzett

Laszák Zoltán (balra) ezüstérmet szerzett – fergeteges szerepléssel

Szabó László is egy világbajnok, a szerb Miljan Vidovics ellen küzdött, aki meglepődött a békéscsabai fiú erős kezdésén, mert nagy önbizalommal vetette magát a küzdelembe, és egyszer le is ütötte riválisát. Nagyon szoros küzdelemben végül Laci ezüstérmet szerzett, mely megerősítette a tavalyi világbajnoki kiváló szereplését, és egyben jelezte, hogy tagja a világ elitjének. Facebook-ra kitett üzenete mindennél jobban beszél: “Köszönöm szépen aki szurkolt nekem, de ma szoros meccsen nem sikerült nyernem a szerb világbajnok ellen pedig az első menetben sikerült padlót fognia !! Így a maradt a második hely. Jövőre meg lesz az arany !!”

Szabó László a dobogó második legmagasabb fokán

Szabó László a dobogó második legmagasabb fokán

63,5 kilogrammban a full -contact szakág vezéregyénisége, Görbics Gábor már jól ismerte a norvég ellenfelét. A nagy ütőerejű, egyedi stílusú, harcos Milton Barrios Galarreta fente a fogát a versenyzőjére. Gabi higgadt volt, felkészült, nem rohant neki az ellenfelének, hanem taktikusan küzdve, jól látható pontokat szerezve biztosan hozta a mérkőzést és a csapat második aranyát. A szakma őt választotta meg a full-contact “Best fighter” versenyzőjévé, vagyis a Görbics Gábor lett súlycsoportoktól függetlenül a legjobb versenyző. Gábortól ezt a teljesítményt vártuk, hiszen sorra nyerte tavaly és idén is a világkupákat.

???????????????????????????????

A tavalyi szentpétervári World Combat Games arany után Gábor újra “bearanyozta” a magyar sportot – nem véletlenül kapta meg magazinunktól a “magyar Chuck Norris” becenevet… A magyar ringes válogatott 2 arany, 2 ezüst, és 2 bronzéremmel 35 ország közül 3. lett full-contact szabályban és a három szabályrendszert figyelembe véve összesítésben nyolcadik helyen végzett.

IF

Forrás: Gregor László

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.