Kiemelt hírek

Kick-boxos ringesek: irány Bilbao!

2014. október 17. | szerző SzlobMil | Kick-box

A WAKO kick-box világszövetség ringesei Spanyolország felé fordítják figyelmüket. Spanyolország már nagyon régen rendezett nívós és kiemelkedő nemzetközi versenyt – utoljára 1990-ben, vagyis 24 éve (!) volt náluk Európa-bajnokság. Akkor a ringesek közül egyedül Balogh Oszkár tudott szerezni egy ezüstérmet. Bilbao-ban október 18-tól a WAKO felnőtt full-contact, low-kick és K-1 Európa-bajnokságon remélhetőleg más lesz a helyzet, és zsákban hozzuk haza az aranyérmeket – a Gyűrűk Ura rajongói érteni fogják a szóviccet 

Bilbao

Az eddigi lebonyolításhoz képest változás, hogy mind a három ringes szabályrendszer versenyét egyszerre, egy helyszínen bonyolítják le. Idáig ugyanis előfordult – a magyaroknál is –, hogy ugyanaz a versenyző indult K-1-ben, mint aki low-kick-ben, mert két külön időpontban rendezték meg az Eb-ket. Most a versenyzők döntésre kényszerültek, hogy melyik szabályrendszert választják. A ringeseknél nincs duplázás, csak egy szabályrendszerben lehet elindulni az adott versenyen. Ez alaposan felforgathatja majd az esélyeket és erőviszonyokat…

A kiutazó magyarok között ott lesz Habash Antoine, aki nem csak K-1-ben, hanem low-kick-ben is kiemelkedő. Szintén sokoldalú versenyzőnek számít Laszák Zoltán mind a három szabályrendszerben, továbbá Görbics Gábor és Brunner Boglárka is. Szabó László is döntött már, most a 81 kilogrammos K-1 szabályrendszerben indul majd.

Tapasztalt szakemberek kísérik el őket, hiszen a két, nemrégiben Életmű Díjat kapott szövetségi edző, Rehák György és Katona Attila mellett Gnyálin István, Juhász Gábor és Nagy Lajos segíti majd a felkészülést és a küzdelmeket.

A bíráskodással remélhetőleg nem lesz probléma, aminek az is záloga lehet, hogy olyan két tapasztalt és elismert magyar versenybíró is jelen lesz, mint Szabó Gábor és Vojvoda György.

A magyar válogatott szombaton hajnalban indul útnak, vasárnap kerül sor a mérlegelésre. Hétfőn tartják a versenybírók szemináriumát, a verseny egészségügyi konferenciát és a hivatalos sorsolást. Kedden már 10:00-tól elkezdődnek a selejtezők a három ringben, ekkor kezdhetünk lélekben izgulni harcosainkért.

Forrás: Gregor László

 

 

Comments

comments

Egy komment

  1. Oldal hivatkozás: Kick-box Európa-bajnokság Bilbao-ban: vegyes volt kezdés Budomagazin.hu

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.