Kiemelt hírek

8 fekete öves híresség, akiről senki sem gondolta volna, hogy harcművész

2016. július 27. | szerző SzlobMil | Szórakozás

Sok olyan világsztárt ismerünk, aki fekete öves harcművész, de akad pár közismert személyiség is, akiről soha nem gondoltuk volna, hogy fekete övre vizsgáztak.

Ghostdog4

Forest Whitaker

Az Oscar-díjas színész (Az utolsó skót király, 2006) amellett, hogy rendszeresen jógázik, fekete öves kenpo karatés. Az új Star Wars mozifilmben is szereplő sztár a filippínó harcművészetben, a kaliban is jártas. Ez utóbbiban Bruce Lee egyik tanítványa, a híres Dan Inosanto a mestere, aki Bruce fiát, Brandon Lee-t is tanította egykoron.

Nem is értjük, Whitaker miért nem lett nagyobb akciósztár.

celebrities-kickboxing

Sarah Michelle Gellar

Buffy, a vámpírgyilkos nem csak a szépségével tudná lefegyverezni a férfiak többségét, de harcművészeti tudásával is. Úgy hallottuk, hogy a hollywoodi sztár két stílusban is (karate, taekwon-do) fekete öves mester. Külön érdekesség, hogy ő is szerepelt már Star Warsban. mégpedig a Star Wars: Lázadók című televíziós sorozatban, szinkronszínészként.

guyritchie

Guy Ritchie

A híres filmrendező két harcművészeti ágazatban (karate, brazil jiu jitsu) is barna öves volt, de mestere, Renzo Gracie egy tiszteletbeli fekete övvel lepte meg őt az egyik film premierjén. Renzo szerint “soha senki nem dolgozott az edzéseken Ritchie-nél keményebben”. Ritchie 8 éven át volt barna öves jitsus, szinte minden nap edzett.

James-Caan

James Caan

Nem véletlenül erős a Keresztapa egyik sztárjának kisugárzása. A legendás színész egymaga több danfokozatot birtokol, mint a fentebb említett sztárok összesen. Gosoku-ryu karatéban 6. danos Shihan, 30 évnyi tapasztalattal a háta mögött. A stílus alapító mesterétől, Takayuki Kubota-tól tanult, aki a Nemzetközi Karate Szövetség elnöke.

Sean-Connery01

Sean Connery

Azt tudtuk, hogy Sean “Bond. James Bond.” Connery-t II. Erzsébet királyné lovaggá ütötte, de azt nem, hogy a színész Shodan fokozatos kyokushin karatés!!! Osu!

ed

Ed O’Neill

Akik már régebb óta olvasnak minket, azok tudják, hogy a kanapén ülő, feleségét megunt “El Bándi”-t alakító színész 2007-ben kapta meg a fekete övet brazil jiu jitsuban. A mester a legendás Rorion Gracie egyik tanítványa, 22 éve űzi a sportot.

hqdefault

Bear Grylls 

A “túlélőművész” nem véletlenül tudja kibírni ki a világ legzordabb helyeit is. Fekete öves shotokan karatés (2. DAN), a harcművészet tanította meg arra, hogy soha ne adja fel, bármilyen rosszak is a körülmények.

Willie-Nelson02

Willie Nelson

Az “Always On My Mind” című dal varázslatos hangú énekese lenne az első ember a bárban, aki tudná, mit kell tenni, ha kitör a verekedés. Az élő ikon 5. danos mester a koreai gong kwon yu sul nevű harcművészeti stílusban, ráadásul még taekwon-dós mester (2. DAN) is egyben.

A “We Are The World” klipjében is feltűnő amerikai zenész még a világkörüli turnéi közben is gyakorol: a saját buszában videózza magát katák (formagyakorlatok) bemutatása közben. Az eredményt el szokta küldeni mesterének, Sam Um-nak, aki megnézi, és kijavítja az esetleges hibákat. Az énekes most 83 éves.

Le a kalappal!

 

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.