Kiemelt hírek

Star Wars: Jedi lovag lesz Donnie Yen wushuhős

2015. július 10. | szerző SzlobMil | Filmek

Donnie Yen, a többszörös wushu (verseny wushu, valójában sport, ami a tradicionális kínai harcművészeteket értelmezi újra) világbajnok, színész, rendező, filmproducer és harckoreográfus egy jedi lovag szerepét fogja eljátszani a Star Wars legújabb részében, fantasztikus hír a filmrajongóknak és a harcművészeknek. Yen mellett egy másik harcművész, Forest Whitaker is szerepel majd.

DY2

Donnie Yen Ázsia egyik legjobban fizetett színésze. Az Ip Man (2008)-ban (az egyik legjobb harcművészeti film, amit valaha forgattak) betöltött főszerepe hozta meg neki a világhírnevet. Donnie egy olyan karaktert alakított, aki kulturált, kedves, de közben kegyetlenül nagy harcos, aki az utcán is meg tudja védeni magát.

Wushu-s társaival ellentétben Yen szeretett volna az UFC-ben is részt venni aktív versenyzőként, de életkora és pár sérülése miatt vágya soha nem teljesedhetett be, ezért be kell érnünk azzal a varázslattal, amivel a filmvásznon örvendeztetett meg minket:

Yen harcművészeti karrierjét karatéval kezdte, majd az édesanyjától (taiji mester és meghatározó személyiség a harcművészetek világában) elkezdett wushu-t tanulni. Yen-t több mester is oktatta, majd amikor már elég tudást szívott magához, színészkedni és koreografálni kezdett. Egyre jobb szerepeket kapott: megjelent Jackie Chan és Jet Li mellett is, először mint ellenfél, majd nemsokára belőle is hős lett. Az 51 éves színész tehát már megjárta az Erő sötét, és jó oldalát is :).

A cikk írása közben megjelentek a rajongók által készített kamu-képek is:

attachment.php

Megindult természetesen a mi fantáziánk is: próbáljuk elképzelni, hogy vajon milyen típusú Jedi lesz Donnie-ból – mivel Han Solo egy közeli barátját játssza majd, nagyon jó dolgok is kisülhetnek a dologból.

Lehet, hogy a Sith-ekre jellemző technikákat fogja használni? Vajon kung fu-jából mennyit mutathat meg, miközben a kard a kezében van?

Esetleg egy fénykardot is puszta kézzel fegyverez le?

A lehetőségek tárháza kimeríthetetlen, mi pedig alig bírunk várni.

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.