Kiemelt hírek

WCG: Nyilasy Péter ezüstérmes

2013. október 21. | szerző akadmin | Canne De Combat

Első érmünket Canne De Combat stílusban szereztük Szentpéterváron.

 

Megvan az első magyar érem a World Combat Games-en! A szentpétervári harcművészek világjátékának harmadik versenynapján Nyilasy Péter ezüstérmet szerzett francia botvívásban (canne de combat).
A magyar Európa-bajnoki bronzérmes kiválóan vívott egész nap. A negyeddöntőben a madagaszkári Randrianasolo Jose Mickaelt győzte le, az elődöntőben pedig a kanadai Paquette Mathieu-t verte. A döntőben végül a világ- és Európa-bajnok a francia Latt Benjamin Laurent Olivier diadalmaskodott, így Nyilasy ezüsttel zárt.„Óriási eredménynek tartom, hogy mi szerezhettük az első magyar érmet Szentpéterváron. Nyilasy ennek a sportágnak klasszisa. Különösen nagy sikerként könyvelem el főleg az elődöntőben megnyert meccset” – nyilatkozta Lovászi Viktor, a sportág magyar szövetségének elnöke.

Nyilasy Péter Világjátékok ezüstérmes
A Canne de combat nem más, mint egy francia fegyveres küzdősport. A versenyzők botokkal próbálnak egymásnak találatokat bevinni. 1980 óta rendeznek belőle versenyeket.A magyar csapatból eddig a szumósok és a francia botvívásban Nyilasy Péter fejezte be a küzdelmeket a II. World Combat Games-en.

Comments

comments

A hozzászólás letiltva.