Kiemelt hírek

Szumós ellen tér vissza Jerome Le Banner

2015. december 16. | szerző SzlobMil | MMA

A kemény öklű francia harcművész augusztusban vonult vissza – elvileg végleg – az aktív pályafutástól. Még hiányolni sem volt rendesen időnk őt, máris bejelentette, hogy MMA szabályrendszerben december 31-én újra láthatjuk őt verekedni.

20111231064611_111231210318

Le Banner már 2010 óta nem MMA-zott, ezért mondhatjuk, hogy öt éves kihagyás után tér vissza a ketrecbe. Ugyanazon a gálán szerepel majd, ahol a másik nagy visszatérő, Fedor Emelianenko is szerepel majd.

Az “orosz cár” ellenfelét még mindig vastag fátylak fedik, de azt elárulták, hogy a francia ellenfele egy szumós harcos, Kaido Hoovelson lesz a Rizin Fighting Federation szilveszteri rendezvényén.

Kaido 193 kilós, csaknem két méter magas, Észtországban született 1984-ben. Szumóban két év gyakorlat után magas versenyzői szintre ért el, és később elérte az ózeki rangot is (az egyik legmagasabb rang szumóban).

Sérülései miatt rangját elvesztette, 28 évesen vonult végül vissza a sporttól. Rendkívül technikás és nagy akaraterővel rendelkező szumós volt, MMA-ban viszont még nincs tapasztalata.

SONY DSC

A finn szumós

Le Banner-t ismerve nem biztos, hoyg debütálása nagy élmény lesz számára.

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.