Kiemelt hírek

Virág Lajos: 'A világ elitjéhez tartozom'

2006. február 14. | szerző akadmin | Birkózás

Virág Lajos ugyan mankó nélkül érkezett a Budapest TV-be, ám ennek ellenére még közel sincs használható állapotban. A vb-ezüstérmes birkózó térdét ugyanis kétszer is meg kellett műteni. Azért kétszer, mert az első beavatkozás után, idő előtt újra nekiállt edzeni. A Vasas 96 kg-os versenyzője most már ígéri, türelmes lesz és kivárja a rámért féléves kényszerpihenőt.

– Mint ismert a kálváriám a budapesti vb-döntőjében kezdődött – nyilatkozta Virág Lajos a JAKO Sporthíradóban.
– Az elülső keresztszalagom beszakadt a döntőben vívott meccsem alatt. A vb után képtelen voltam nyugton maradni, és ha óvatosan is, de újra elkezdtem edzeni. Természetesen rásérültem. Újabb műtét, és most már nem 6-8 hét hanem félév pihenő vár rám. Most még a rehabilitáció elején járok, szóval még nagyon sok van hátra. De ami örömteli, hogy már egy hete eldobhattam a mankót.– Akkor gondolom most unalmasan telnek a napjaid…

– Délelőttönként a kötelező gyógytornán veszek részt, míg délutánonként vagy a Vasas, vagy a válogatott edzésére megyek le. Persze, edzésről szó sem lehet. De legalább a fiúkkal együtt vagyok.

– Így legalább marad időd a lelked megerősítésére is, hiszen az edzőid azt mondták: azért nem tudtál korábban is kiemelkedően teljesíteni, mert lelkileg nem voltál teljesen egyben.

– Megnyugtatlak, most már nagyon jól vagyok lelkileg is. A vb-ezüstérem teljesen rendbetett, de ez a kis kényszerpihenő is jót tesz. Szerencsés vagyok, hiszen így a 2007-ben kezdődő olimpiai kvalifikációs viadalokra teljesen rendben leszek. Ezért is mertem belevágni a műtétekbe, hiszen így csak az idei Európa-bajnokság úszik el.

– Jól értem, az októberi világbajnokságon már ott akarsz lenni?

– Igen, hiszen, ha minden jól alakul, akkor júniustól elkezdhetem a teljes intenzitású edzést, azaz amire kell teljesen rendben leszek. Ott akarok lenni a világbajnokságon, márt csak azért is, hogy bebizonyítsam, a tavalyi vb-ezüstérmem nem a véletlen műve volt. Igenis 96 kg-ban a világ elitjéhez tartozom.


Virág Lajos
– Hogy állsz az iskolákkal, idén hányadik diplomádat fogod megszerezni?


– Ha minden jól alakul, akkor a harmadikat és a negyediket is. De itt meg is állok. A következő nagy célom a doktori cím megszerzése, de az még odébb van. Arra majd csak a birkózás befejezése után akarok időt szentelni. Én pedig még jó pár évig a birkózószőnyegen szeretnék újabb és újabb dicsőségeket szerezni.

– Végére egy kellemetlen kérdés. A tavalyi év vége, és az idei év slágertémája az volt, mármint a birkózóknál, hogy kapnak-e pénzt a vb-n jól szerepelt versenyzők vagy sem? Nos, pár hete a főtitkár, Gáspár Tamás azt mondta, kaptok pénzt, sőt már utalták is. Valóban megkaptátok a jutalomnak szánt pénzt?

– Maradjunk annyiban, úton van a pénz, legjobb tudomásom szerint. Hogy mikor érkezik meg a számlámra, számlánkra, nem tudom. Remélem napokon belül kézhez kapjuk végre a pénzt.
Comments

comments

A hozzászólás letiltva.