Kiemelt hírek

Totalfight IX.: Kótai nyert, Végh MMA Európa-bajnok

2009. december 14. | szerző akadmin | Hibrid stílusok

Több mint ezer néző látogatott ki Salgótarjánba, a Városi Sportcsarnokba, hogy megnézze a Totalfight kilencedik gáláját, ahol olyan nevek léptek a szorítóba, mint Kótai Mihály, Végh Attila és Turgonyi Bálint.

A gála Botos boxgálával vette kezdetét, ahol a kiváló salgótarjáni tréner tanítványai egri és budapesti versenyzők ellen bokszoltak.
A rendkívül izgalmas bemutató meccseken Gedó György olimpiai bajnok bokszolónk adta át az emlékérmeket a versenyzőknek.

Később egy izgalmas találkozóval folytatódott a kilencedik Totalfight, merthogy az ifj. Perutek János által szervezett eseményen Bozai Gyula (4-1-0 4KO) a kilenc meccséből hetet megnyerő Czékus Zoltánnal bokszolt első párként az amatőr bemutató derbik után.
A nagyon izgalmas meccsen Bozai mutatott jobb formát, és ez a pontozásban is meglátszódott. A meccs egy igazi harcos csata volt, ahol a négy menetet Czékus kezdte jobban, bár az első felvonást is elcsípte az ítészek lapján Bozai.
A későbbiekben több test-fej kombinációval talált és bár Czékus előtt is le a kalappal, győzött a szív és a nyerni akarás, valamint Bozai Gyula.


A harcokon kívül is volt látnivaló..

A program következő profiboksz mérkőzését is cirkálósúlyban rendezték meg. Rostás Lázár nem igazán állta útját Hubert Lászlónak, aki az első menetben be is fejezte az egyoldalú küzdelmet. Így Petrányi Zoltán védencei közül ismét a jobb győzött.

Az MMA-küzdelmek is hasonló színvonalúak voltak, mint az előző csaták. Az első meccsen Pogár Máriusz valami félelmetes nagy ugrást hajtott végre, miután belépet a szorítóba, és bár megőrizte magas adrenalin szintjét a meccsre is, a rutinos Polgár simán nyerte végül a meccset.A következő találkozó azonban meglepetést hozott, ugyanis a meccs megkezdése után nem is olyan sokkal Sztreganov Zsolt egy óriási fejrúgással sima KO-győzelmet aratott Polgár Ádám felett.

A következő mérkőzés már ismét profi ökölvívás volt és Turgonyi Bálint sikerét hozta. Németh Ottó nem adta azonban könnyen a győzelmet, és ezzel igen színvonalassá tette a küzdelmet. A kecskeméti bunyós azonban a hatodik menetben már nagyon sok ütést bekapott, és idő előtt be kellett fejeznie a küzdelmet. Így TKO lett a meccs vége.Végh Attilát már rég óta ismerhetik a küzdősport megszállottai. A “Pumukli” becenevet viselő harcos beugró ellenfele Igor Henc lett, aki mindössze 22 éves, és egy nappal a meccs előtt tudta meg, hogy címmérkőzés vár rá, igaz mivel az eredeti kihívó csapattársa, így pontosan tudta, hogy bármikor számításba eshet a neve, ha betegség lép közbe – ráadásul Kujundzics éppen vele is készült Végh ellen. A mérkőzésen végig a magyar fiú irányított és simán, idő előtt nyert, és ezzel Európa-bajnok lett. A meccs azonban nem volt könnyű, és ezt a most már kontinens bajnok is beismerte.A főmérkőzésen már igazán jó hangulat ölelte át a nógrádi csarnokot, hiszen Kótai Mihályt – akárcsak fénykorában – komoly lelkes közönség fogadta.
A meccs előtt már lehetett tudni, hogy Misi jobb állapotban van, mint a nyári meccsei alatt. Nos, erre a “jobb állapotra” szüksége is volt az egykori világbajnoknak, ugyanis Gordan Glisics egy szívós, kemény és jószemű bokszoló benyomását kelltette a ringben, és hamar kiderült: színvonalas stílussal is rendelkezik. Kótai azonban megállíthatatlan volt, és óriási lendülettel bunyózott.Rendkívül sok pontos jobb egyenest is ütött, valamint a kombinációin is látszott nagyon be van lőve Misi keze.
A meccs színvonala jobb volt, mint egy-két legutóbbi Kótai-csatáé, ám nem volt megrendítő különbség a két bokszoló között. Persze az eredményhirdetés után fejlődése valamint győzelme már feledtette is Glisics egy két kiváló ütését.
A mérkőzésen Kótai egyhangú pontozással lett túl.
 
(Nyírő András)

Comments

comments

A hozzászólás letiltva.