Kiemelt hírek

Történelmi pillanat: a világ második legjobbja lett a karatés Tadissi Martial

2016. október 31. | szerző SzlobMil | Karate

A második helyen végzett Tadissi Martial a Linzben megrendezett karate világbajnokságon. A kétévente sorra kerülő eseményen az UTE versenyzője kvalifikálta magát a nem olimpiai sportágak legrangosabb rendezvényére, a Világjátékokra, amelyet 2017 nyarán rendeznek Wroclawban. A para-karatéban is született egy magyar ezüst: Csatári János szintén második lett.

tadissipirosban

Tadissi Martial (pirosban)

Tadissi a 67 kilogrammosok 90 fős mezőnyéből a vb egyik legjobb teljesítményével jutott a döntőbe: öt mérkőzésen mindössze két pontot szereztek ellene, közben ráadásul legyőzött két nagy esélyest, a francia Da Costát és a török Uygurt. A korábbi kétszeres korosztályos Európa-bajnok azután a fináléban alulmaradt az angol Thomas ellenében.

Szereplésével Tadissi Martial beállította a sportág történetének legjobb magyar helyezését, hiszen felnőtt vb-n karatésainknak még soha sikerült aranyérmet nyerniük – ezüstig korábban S. Kovács Ádám és Klima Zsuzsanna jutott el.

Karate világbajnokság, Linz, Tadissi Martial eredményei:

A 32 közé jutásért: – Delgado (perui) 4-0
A 16 közé jutásért: – Ben Ataya (tunéziai) 3-0
Nyolcaddöntő: – Pataridze (grúz) 5-0
Negyeddöntő: – Da Costa (francia) 4-2
Elődöntő: – Uygur (török) 2-0
Döntő: – Thomas (angol) 0-8

A rekordlétszámot, 118 ország több mint ezer versenyzőjét felvonultató világbajnokságon a többi kategóriában a magyarok nem kerültek a dobogó közelébe, hazánk azonban így is az előkelő kilencedik helyen végzett az éremtáblázaton.

csatarijanosesedzojehalaszattila

Csatári János (balra)

A para-karate vb-n az értelmi akadályozottsággal élők között a férfiaknál Csatári János is ezüstérmes lett. A 19 éves fiatalember formagyakorlatát a többezres közönség hatalmas ovációval fogadta. A kerekesszékes nőknél Garai Nóra a negyedik helyen végzett.

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.