Kiemelt hírek

Szombat Patrik megszerezte hazánk első medálját az MMA Világszövetség tornáján!

2014. november 20. | szerző SzlobMil | Kempo

Harmadik helyen végzett Szombat Patrik az azerbajdzsáni WMMAA Európa-bajnokságon. A magyar válogatott kempós a 77,1 kilogrammos súlycsoportban szerezte meg Magyarország első medáliáját az MMA Világszövetség tornáján.

topanka_szilard_szombat_patrik_burai_zoltan

A versenyen tizenhárom nemzet sportolói léptek kötelek közé, hogy eldöntsék a hat súlycsoportban meghirdetett Európa-bajnoki cím sorsát. Hazánkat három harcos képviselte a Sarhadchi Olimpiai Sportközpontban, november 15-én és 16-án.

Az újonc magyar csapatnak volt miért örülnie Bakuban: a 77,1 kilogrammos súlycsoportban Szombat Patrik tizenkét induló közül bizonyult a harmadik legjobbnak: az elődöntőbe egy iráni sportolón át vezetett az út. A Dunaharaszti Kempo SE harcosa egy jól kivitelezett fojtás technikával kényszerítette feladásra ellenfelét. Ezután a döntőbe jutásért vívott párharcban végigment a kétszer három perces mérkőzés. Végül pontozással kapott ki fehérorosz ellenfelétől a magyar versenyző.

fedor_emelianenko_lacza_adam_illes

Fedor Emelianenko és természetesen Lacza Ádám Illés (jobbra) is ott volt

A 65,8 kilogrammos súlycsoportban Turai Zoltán volt érdekelt, ebben a kategóriában tizenketten indultak. Sajnos Zolit lekopogtatta fehérorosz ellenfele az első menetben, így elesett a további küzdelemtől. A 70,3 kilogrammosok között Topánka Szilárd szállt ringbe, azonban lett harcostársával szemben neki sem sikerült továbbjutnia.

„Sikerült megfelelnünk az előzetes várakozásoknak, mivel éremmel térhetünk haza. Láttam azt a rendkívül magas színvonalat, amelyhez a magyar amatőr MMA sportnak fel kell fejlődnie. Úgy gondolom, jó úton haladunk. Ezúton is gratulálok a csapatnak, különösen a bronzérmes Szombat Patriknak és felkészítő mesterének!” – értékelte a magyar együttes teljesítményét Lacza Ádám Illés, a Magyar Kempo Szövetség elnöke és egyben a WMMAA Hungary vezetője.

Budai Zsolt bíráskodik

Budai Zsolt bíráskodás közben…

Két bíró is képviselte Magyarországot az Európa-bajnokságon Budai Zsolt és Sándor Béla személyében. Jövőre Csehország rendezi a világbajnokságot, a kontinenstornát pedig Románia.

Forrás: Pecsu Press 

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.