Kiemelt hírek

Szétverte Hunt-ot, világrekorder lett

2015. május 13. | szerző SzlobMil | MMA

Kevés ember kapott olyan szintű verést életében, mint amilyet Mark Hunt kapott Stipe Micoictől. A statisztikákat elolvasva viszont rájövünk, hogy megérzésünk nem csalt: az Új-zélandi harcos az ötödik menet (ez MMA-ban a maximum) vége előtti másodpercekben kényszerült feladni a mérkőzést. Összesen 361 sikeres találatot kapott, ez pedig új rekord az UFC történelmében.

Mark_Hunt.0

Micoic Royce Gracie rekordját (355 ütést) múlta felül, amit Royce még az UFC ötödik rendezvényén, 1995-ben állított be. A modern MMA korszakának rekordja (320 ütés, Chael Sonnentől) is megdőlt.

A két nehézsúlyú titán több mint húsz percen át verekedett egymással, de Hunt sorsa már a második menetben eldőlt. Ezután már nem sokat tudott hozzátenni ahhoz, hogy akár egy menetet is megnyerjen. Tom Wright, az UFC ügyvezető igazgatója szerint sem szabadott volna a mérkőzést végig engedni, de ez valamiért a mecccs hevében senkinek sem tűnt fel. Az egyoldalú összecsapás olyan brutális volt, hogy egy ausztráliai politikus ezt használja fel példának, amikor felszólal az MMA embertelensége ellen, és ezzel kívánja meggátolni azt, hogy az MMA-t engedélyezzék Victoria államában, Ezek után biztosak lehetünk benne: Mark Huntnál kevésebb keményebb legény él a földön.

Miocic összesen hat alkalommal vitte le a földre Huntot, és minden alkalommal kegyetlenül elbánt vele könyökösekkel és felülről indított ütésekkel, de a PRIDE veterán harcosa csak nem akarta feladni a küzdelmet. A negyedik és az ötödik menetben még az orvos is belépett az Oktagonba, hogy megvizsgálja Markot, akinek az arca úgy felduzzadt, hogy szinte rá sem lehetett ismerni:

hunt1_0_0_0_0

Aki esetleg nem ismerné meg: ő itt Mark Hunt

Az orvos végül nem állította meg a meccset, de a mérkőzésvezető mészárlásvezető pár perccel később megkegyelmezett az addigra már agyonvert Huntnak.

“A mérlegelésen nevetve azt mondta nekem, hogy ki fog ütni. Szóval azt gondoltam, miért is ne verhetném meg a saját játszmájában?” – mondta el később Miocic.

Forrás: foxsports.com

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.