Kiemelt hírek

Széchenyi István Négy Nemzet Ökölvívó Torna

2017. október 12. | szerző akadmin | Ökölvívás

Október 14-15-én a Halassy Olivér Sportcsarnok ad otthont a Széchenyi István Négy Nemzet Tornája ökölvívó viadalnak, melyen Horvátország, Szlovákia és Románia válogatottja lép ringbe a házigazda magyarok mellett. A torna névadó támogatója a Gróf Széchenyi Család Alapítvány , mely a torna létrehozásával és támogatásával erősíti a 2015-ben   indult együttműködést a Magyar Ökölvívó Szövetség és a Széchenyi család között.

kep

A sportág magyarországi képviselői Gróf Széchenyi István emléke előtt szeretnének tisztelegni, hiszen az ő nevéhez is köthető, hogy az ökölvívás az 1820-as évek elején hazánkban is ismert lett.
A tornára a következő csapatot állította össze ifj. Balzsay Károly szövetségi kapitány:
52 kg Virbán Martin (Madárfészek Ökölvívó Akadémia/UTE) és Szaka István (Madárfészek Ökölvívó Akadémia/FTC);
56 kg Virbán Gábor (Madárfészek Ökölvívó Akadémia/UTE) és Csóka Nándor (M1 Fitness Miskolc);
64 kg Kovács Richárd (NYVSC) és Serbán Henrik (Győri Gladiátor Akadémia);
69 kg Kozák László (Madárfészek Ökölvívó Akadémia/VASAS SC);
75 kg Onoriode Isaac Oroyovwe (Szeged Box Klub) és Árpád Viktor (Madárfészek Ökölvívó Akadémia);
81 kg Tallósi Péter (Madárfészek Ökölvívó Akadémia/FTC);
91 kg Hámori Ádám (Fitt Box Kőszeg);
+91 kg Berki Károly (Hranek SE). (Az indulók névsora még változhat a végső nevezések ismeretében.)
Ez a találkozó fontos része a férfi válogatott felkészülésének és az ökölvívó szövetség életének is!
„A felnőtt férfi kategóriában az egyetlen jelentős nemzetközi versenyünk a Bocskai Emlékverseny, ami mind sportdiplomáciai, mind versenyeztetési szempontból kiemelten fontos a számunkra. Az eddig 61-szer megrendezett Bocskain versenyzőinknek hazai környezetben van lehetőségük a kitűnő külföldiekkel összemérni erejüket. A hétvégi esemény hasonló célokat szolgál, nagyon fontos, hogy válogatott versenyzőink nemzetközi meccstapasztalatokat szerezzenek. E mellett fontos a helyszín is, hiszen az egyik megújulóban lévő központunkban rendezzük a versenyt – mondta ifj. Balzsay Károly szövetségi kapitány.
A Széchenyi István Négy Nemzet Tornája tehát a Gróf  Széchenyi Család Alapítvány támogatásával a Halassy Olivér Sportcsarnok – Madárfészek Akadémia ökölvívó csarnokában  (Budapest IV., Pozsony utca 4/c), október 14-15-én kerül megrendezésre. Mindkét napon 16 órakor kezdődnek a mérkőzések. Az első nap eseményeit online közvetíti a Magyar Ökölvívó Szakszövetség, majd az első versenynap összefoglalóját és a döntőket vasárnap este 22:30-tól nézhetik meg az M4Sport műsorán.

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.