Kiemelt hírek

Stíluskavalkád és magyar karatés sikerek Szerbiában

2014. június 19. | szerző SzlobMil | Shotokan

A vajdasági Nagybecskereken minden évben megrendezik a Bánáti Karate Liga nemzetközi shotokan karate versenyt. A házigazda (Banatsky Cvet klub) – melyet az általunk is jól ismert Kesic Bogdan (8. DAN) mester vezet – a sok csatát látott Medison csarnokban fogadta a résztvevőket. Tizenhat magyar, román és szerb karateklub több mint kétszáz résztvevője versenyzett kata és kumite versenyszámban, amit a legrégebbi “Ippon Shobu” szabályrendszerben bonyolítottak le.

SAM_1678

A békéscsabai csapat

Igazi stíluskavalkád volt a versenyen – a shotokan karatésokon kívül szerepeltek wado ryu karatésok, ITF taekwon dósok, All-Style karatésok, ju-jitsusok, de még goshin ryusok is. A bírói kar szintén nemzetközi volt, többé-kevésbé jól oldották meg nem könnyű feladatukat. Köztük ott volt a békéscsabai Farkas András (5. DAN) és a szegedi Hamza Zsolt is, akik néha maguk is megizzadtak a szoros mérkőzések láttán.

Magyarországot négy klub – a szegedi Virtus Wado Karate Egyesület; a Békéscsabai Lakótelepi SE Shotokan Karate-, és kick-box szakosztálya és a Nippon Seibukan Akadémia Magyarországi Egyesülete képviselte – nagy sikerrel. Mind formagyakorlatban, mind küzdelemben hoztak haza érmet. Egyéniben összesen három arany-, hat ezüst- és hét bronzérem jött össze, de ez még nem minden: három magyar csapat is az első helyen végzett.

SAM_1665

A szegedi Virtus Wado Karate Egyesület csapata

A verseny után a vezető klubok vezérei rövid megbeszélést tartottak a további együttműködésről – itt megállapodtak abban, hogy októberben Békéscsabán rendezik meg az Andó László Emlékversenyt, decemberben pedig Temesvárra szerveznek nemzetközi versenyt.

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.