Kiemelt hírek

Soseg izon! Beharangozzuk a Jász Viadalt

2015. április 15. | szerző SzlobMil | Ju-Jitsu

Az első hivatalos Sport-Jitsu versenyt 1998-ban rendezték Jászapátin. A Zen Bu Kan Kempo stílusalapító nagymester, dr. Harnos Imre hozott Ausztráliából VHS felvételeket a nemzetközi versenyekről, és megbízást adott dr. Nagy-Hinst István Hanshinak, hogy tegyen lépést a meghonosítása érdekében. A kezdetekben a ZBK Kempo szervezettel közös utakon járt a versenyrendszer…

Címünk megfejtése

itt található!

 

Jász Viadal_2015_04_18_mind

…Azóta töretlenül fejlődik hazánkban a sportág; már több mint egy évtizede rendez magyar bajnokságot a Magyar Sport-Jitsu Szövetség. A szakszövetséggé alakulás következtében lehetőség nyílott arra, hogy a több apró versenyszisztéma egy nagy egésszé forrjon, és erős nemzetközi jelenléttel képviseltesse magát a magyar ju-jitsu sportág a SportAccord tagsággal is rendelkező JJIF (Ju-Jitsu International Federationszervezetnél.

Az első verseny óta hagyományosan rendeznek sport-jitsu kupákat a Jászságban. A múlt év novemberi Sport-Jitsu Magyar Bajnokság bebizonyította, hogy nagy az érdeklődés a sportág iránt: magas szakmai színvonal és parázs küzdelmek jellemezték a rendezvényt.

Jász Viadal_2015_04_18_álló_mind

A jelenlegi, „JÁSZ VIADAL” Nyílt Sport Ju-jitsu Verseny előkészületei során érezhető a fokozott várakozás. Még nem zárult le a nevezési határidő, de máris sok klub jelezte részvételi szándékát. Neves egyesületek érkeznek a Ju-jitsu, Judo, Birkózás, Kempo, Kick-box és más sportágakból.

Az esemény külön érdekessége, hogy – szakítva a hagyományokkal – nem lesznek technikai számok, kizárólag küzdelmi versenyszámok. A legfiatalabbaktól a legidősebb korosztályig mindenkit várnak a rendezők a következő küzdelmi divíziókban:

– Gi földharc

– No Gi földharc

– Sport-jitsu Kumite „C” (light contact)

– Sport-jitsu Kumite „B” (full contact)

– Pusztakezes Sport-jitsu Kumite (full contact)

Jász Viadal_2015_április_18_NoGi

Külön díjazásban részesül a legeredményesebb csapat a SCITEC NUTRITION Jászberény jóvoltából. A rendezvényt Jászberény Város Önkormányzata is támogatja.

A nevezéseket 2015. április 14-én éjfélig lehet leadni.

Magas szakmai színvonal, éles és izzasztó küzdelmek, kiváló szórakozás várható.

Jász Viadal_2015_április_18_lobogó

Forrás: dr. Gulyás Richárd Miklós elnök, Magyar Sport Ju-Jitsu Szakszövetség

Comments

comments

2 komment

  1. Oldal hivatkozás: Kick­box Diákolimpia Békéscsabán Budomagazin.hu

  2. Oldal hivatkozás: Jászok brillíroztak a Jász Viadalon Budomagazin.hu

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.