Kiemelt hírek

Savate szövetségi hírek

2013. április 22. | szerző akadmin | Francia box

Bemutatkozás és Canne de combat kvóta a Küzdősportok Világjátékán, nyári tábor gyerekeknek.

 

A hazánkben is egyre népszerűbb Savate és a Canne de Combat az októberi küzdősportok világjátékán bemutatkozó sportágként fog szerepelni. A Francia-boksz versenyszámban női Assault (technikai) és férfi Combat( full-contact) versenyszámok lesznek. Sajnos a magyar savatésok számára a női kvalifikáció a tavalyi világbajnokságon nem sikerült, a férfiak még idén próbálkozhatnak a június 6-án kezdődő Clermont Ferrandban sorra kerülő Combat világbajnokságon.

Canne-ban már van Sportaccord Games kvótánk
A másik tradícionális francia stílusban viszont rendelkezünk kvótával! A magyar Canne de Combat versenyzők nagyszerű szereplésükkel a tavalyi versenyen megszerezték a kvótát, így már bizonyos, hogy egy ember utazhat és képviselheti hazánkat a Sportaccord Games versenyen. A hírek szerint Petőfi Zsigmond vagy Nyilasi Péter lesz az, aki magyar vívókat képviselheti, de ez még szervezés alatt van.

Idén először gyermek edzőtábort is rendez a Savate Szövetség. A rendezvényhez akár kezdők is csatlakozhatnak, mert több edző foglalkozik majd a nebulókkal. Az edzések mellett „elméleti” oktatást is kapnak a gyerekek, és a szervezők az egészséges életmód – egészséges táplálkozás módszereit átadják majd a résztvevőknek.

Savate- Francia-boksz Bejárós Küzdősport Tábor Gyerekeknek

Helye: University Boxing Club, Budapest
Ideje: 2013. június 24-től június 28-ig (5 nap)
Jelentkezési és befizetési határidő: 2013. május 31. Péntek (vagy később)
Részvételi díj: 22.000,- Ft (jelentkezéskor 5.000,- Ft előleg)

A program vezetője: Lovászi Viktor, világbajnoki
További info: www.savate.hu

Comments

comments

A hozzászólás letiltva.