Kiemelt hírek

SAVATE: Nagyszerű eredmények a horvát nyílt bajnokságon

2013. szeptember 30. | szerző akadmin | Francia box

Az University Boxing Club savate és MMA harcosai kiválóan versenyeztek Varazsdon.

 

Szeptember utolsó szombatján rendezte meg a horvát-magyar határhoz közeli gyönyörű kis város, Varazdin hipermondern arénájában az első nyílt savate bajnokságát a Fight Club “KOVACIC”.
Jó hangulat és kedves vendéglátás jellemezte a versenyt, ahol szerb, horvát, szlovén, olasz és magyar klubcsapatok indultak. A 70 induló egy ringben és egy páston mérhette össze az erejét, assault és combat szabályok szerint, a legfiatalabb korosztálytól a legidősebbekig.

Prikk Levente és Pintér Máté

Magyarországot a University Boxing Club harcosai képviselték, és nem csak a savate, hanem az MMA szakosztályból is. A három gyermek és három felnőtt között volt első mérkőzéses és a válogatott harcos is. A versenyen megjelent Joel Dhumez a Francia Savate szövetség elnöke, illetve a legendás Giles Le Duigou a Nemzetközi Szövetség alelnöke.

Várhelyi András egy győztes meccs után

A magyar versenyzők igen szép eredményekkel térhettek haza a hosszú nap végén. A legfiatalabbak, Prikk Levente és Pintér Máté a 8 évesek között egy-egy ezüstéremmel és óriási tapasztalattal lett gazdagabb, míg Shcwab Roland egy kisebb sérülés miatt nem jutott tovább a döntőbe, de egy győztes mérkőzéssel ő is hozzátett a csapat sikereihez.

Várhelyi András a legjobb versenyzőnek járó különdíjjal
A felnőttek között Szertaridisz Ermisz és az MMA szakosztályból Gál Bence is egy szoros mérkőzésen szenvedett vereséget, viszont Várhelyi András az esti gálán fölényes győzelmet aratott a szlovén ellenfele felett, és a változatos, szép küzdelemnek köszönhetően sikerült a legtechnikásabb-legjobb harcosnak járó különdíjat is elhódítania.
A Horvátországban vitézkedő magyar különítmény

A folytatás garantált, a szervezők már a jövő évi nyílt verseny szervezését is elkezdték, a magyar savatésok pedig remélhetőleg még nagyobb csapattal fognak részt venni a következő nyílt bajnokságon.

Comments

comments

A hozzászólás letiltva.