Kiemelt hírek

Okinawa Kobudo szeminárium Fóton

2011. november 11. | szerző akadmin | Kobudo

A különleges alkalmon személyesen Chinen Kenyu mester oktat bo, sai, nunchaku és tonfa technikákat.

Ezen a hétvégén (november 12-13.) Okinawa Kobudo szeminárium lesz Fóton, a Fáy András Általános Iskola tornatermében. A szemináriumot személyesen CHINEN KENYU sensei (Okinawa Kobudo 8. dan, Okinawa Shorin-ryu Karatedo 9. dan) vezeti.

 
Ez egy különleges alkalom, hogy Magyarországon Chinen sensei-től, Matayoshi Shinpo (Okinawa Kobudo 10 dan), Nakazato Shuguro (Shorin-ryu Karate 10 dan) és Miyahira Katsuya (Shorin-ryu Karate 10 dan) közvetlen tanítványától leshetjük el az okinawai harcművészet technikáit!

Chinen Kenyu 1944-ben született, IE szigetén, Okinawa prefektúrában. 1959-ben kezdett Shorin-Ryu karatét and kobudót gyakorolni, Nakazato Shuguro mester irányításával. 1962-ban kezdett kobudót tanulni  Matayoshi  Shinpo mestertől. Időnként Chibana Choshin nagymesternél is edzett.

1976-ban Kenyu Chinen mestert Okinawából Európába küédték, hogy ott fejlessze a Shorin-Ryu Karate and kobudo oktatást. Első dozsóját Párizsban, Franciaországban nyitotta. Annak ellenére, hogy életét Franciaországban és Okinawán is éli, Chinen sensei folytatta kobudo-tanulmányait Matayoshi mesternél, Shorin-Ryu karate tanulmányait pedig Miyahira mesternél. Chinen mester 1986-ban kiadott könyve, a "Kobudo d'Okinawa" világsiker lett. 1993-ban ő lett a World Oshukai Dento Okinawa Shorin-Ryu Karate Do Kobudo Federation elnöke és főoktatója.


A kobudo mellett Chinen Kenyu sensei Hakkaku Karate katát is tanult Matayoshi mestertől.
2004-ben nyitotta meg a W.O.F. fő edzőtermét Yomitánban, Okinawán. Ugyanebben az évben, Meitatsu Yagi és Yasuo Shimoji mesterekkel együtt nyitották meg az Okinawa Traditional Karatedo Kobudo International Studying Centert (Okinawai Tradicionális Karatedo Kobudo Tanulmányi Központ).

A Központ egységesen képviseli és népszerűsíti az okinawai harcművészeteket az egész világon: a Shorin-Ryut, Goju-Ryut, Uechi-Ryut és a Kobudot.

Chinen mester rendszeresen tanít Shorin-ryu Karatét és Okinawa Kobudót Észak-, Közép- és Dél-Amerikában, Afrikában, Ázsiában és Európában. Több mint ezer fekete övest nevelt ki tradicionális Okinawa Shorin-ryu Karatedból és Okinawa Kobudóból. Shorin-Ryu karatéban 9. danos, Kobudóban pedig 8. danos.

  
program: 
(várhatóan bo, sai, nunchaku és tonfa technikák oktatás az edzéseken)

szombat
09.00 – 11.00 edzés
13.00 – 15.00 edzés

 
vasárnap
09.00 – 11.00 edzés
13.00 – 15.00 edzés
 

 
részvételi díj: 8000 forint (klubonként a 6+ résztvevőtől 6000 Ft)
 
A szervezet központi honlapja: http://www.oshukai.com

Comments

comments

A hozzászólás letiltva.