Kiemelt hírek

Nincs ember, akit ne rázna ki a hideg Arnold motivációs beszédétől

2016. július 4. | szerző SzlobMil | Tanítás

Még a legrangosabb brazil jiu jitsu versenysorozat hivatalos Facebook oldalán is megjelent az a motivációs videó, amit Arnold Schwarzenegger beszédeiből vágtak össze. Érdemes végignézni és végighallgatni, mert nagyon tanulságos.

Arnold Schwarzenegger sosem tanult harcművészetet, mégis sokat tanulhatunk tőle. Az aranyat érő szavait lefordítjuk azoknak, akik nem tudnak angolul.

“Ha el szeretnél érni valamit, nagyban kell gondolkodnod. A csillagokat kell becéloznod.” – ezzel az idézettel kezd a felvétel, ami Arnold életének legszebb és legnehezebb pillanataiból szemezget.

“Nem csak egy testépítő bajnok szerettem volna lenni, én akartam lenni a valaha élt legjobb testépítő a világon. Ne feledjétek: soha ne gondolkozzatok kicsiben. Gondolkozzatok nagyban.  Mindig legyen egy víziótok. Ha ez nincs meg, ha nincs cél előttetek, akkor csak úsztok az árral, cél nélkül. Találjátok meg a céljaitokat, és kövessétek őket.”

Arnold üres zsebbel, de tele álmokkal, célokkal és ötletekkel utazott Ausztriából az Egyesült Államokba. Rengetegen kinevették. Volt, aki a kinézetét nézte le, de voltak olyanok is, akik az akcentusa miatt csúfolták.

“Láttál már nemzetközi filmsztárt német akcentussal?” – az ehhez hasonló szavakkal találkozott majdnem minden utcasarkon. “Felejtsd el!” – mondták neki. Utólag erre a következtetésre jutott Arnold:

“Mindig lesznek kétkedők. Ne figyeljetek rájuk. Bízzatok saját magatokban!” – ez az elv odáig vitte Arnoldot, hogy az egyik filmrendező egyszer azt mondta: “Ha nem született volna meg Arnold, építenünk kellett volna egyet.”

“Ne engedjétek meg másoknak, hogy megmondják, mit csináljatok, hogy mit álmodjatok. Ne féljetek a kudarctól! Mindent, amit valaha is megpróbáltam véghezvinni, úgy csináltam, hogy nem zavart, ha esetleg kudarcot vallok.”

fightermagazin-arnold

“Ne engedjétek meg, hogy a kudarctól való félelem megbénítson titeket. Ha hallgattam volna a kétkedőkre, akkor még mindig az ausztriai lakásomban jódliznék. E helyett inkább elmondom nektek: nincs lehetetlen, ha hisztek magatokban, és a magatok elé kitűzött céljaitokban.”

“Nem érdekes, hány évesek vagytok. Mindig akarjatok többet! Menjetek, és dolgozzátok szét magatokat! Ha nincs fájdalom, nincs gyarapodás sem. Ha egész nap buliztok, zabáltok és lazsáltok, jusson eszetekbe, hogy valahol, valaki ugyanabban az időben épp keményen dolgozik, vagy tanul. Emlékezzetek erre!”

“Csak úgy élhetsz igazi életet, ha jobb állapotban hagyod ott a világot, mint amilyen akkor volt, amikor születtél. Törjétek össze azt a tükröt, amiben csak magatokat látjátok. Meglátjátok majd, hogy emberek milliói szorulnak a ti segítségetekre. Figyeljetek arra, hogy ne csak elvegyetek, hanem adjatok is vissza.”

Ezekért a szavakért mi tiszteletbeli fekete övet adunk Arnoldnak.

A stílusirányzat: az Élet.

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.