Kiemelt hírek

Musashi párbaja ihlette a forradalmian új küzdősport rendszer nevét

2014. december 2. | szerző SzlobMil | K1

Sokak számára Sadaharu Tanikawa neve ismeretlenül csenghet. Lehet, hogy nem véletlenül… Tanikawa a 90-es években szoros kapcsolatot ápolt a K-1 alapítójával, Kazuyoshi Ishii-vel… Amikor Ishii a K-1-től elhatárolódni kényszerült pénzmosással kapcsolatos botrányok miatt, a K-1 sorsa Tanikawa kezében volt. Tanikawa hozzájárult ahhoz, hogy megalakulhatott a FEG (Fighting and Entertainment Group, ami többek között a Dynamite-ot, és legújabban a DREAM-et futtatta. A mester most előállt egy újabb vízióval…

SPELL

Tanikawa jelentős alakja a japán küzdősportoknak. A FEG bukása óta Tanikawa is visszalépett, és az internet mögül irányított pár dolgot, mint például a GLORY legutóbbi eseményét Japánban.

Legutóbbi saját vállalkozása, a Ganryujima első hallásra őrülten, de talán Japánban, ahol az ehhez hasonló őrültségek működni szoktak,  még be is válhat:

“A szabályrendszer szerint MMA mérkőzések lesznek, de földharcban alkalmazott technikák (submission) nélkül. A mérkőzések lapos, a sumo-ban használatos, kör alakú színtéren fognak zajlani, ketrec és ring nélkül. Ütni lehet majd a földön. Birkózni szintén, de a submission-el nem lehet majd nyerni. A földön kevés ütés lesz majd, ezért a harcosok gyorsan fel fognak állni a fekvő helyzetből, hiszen a földharc csak akkor lesz engedélyezve, ha az közvetlenül a harc befejezésére irányul majd.”

A promóció a nevét egy legendás helyszínről kapta. “Ganryujima” egy kis japán sziget volt, ami egy halálos párbajról híresült el 1612-ben. Itt csatázott a két legendás kardmester, Miyamoto Musashi és Sasaki Kojiro.

Ennek fényében a “ringet” víz veszi majd körül. A mérkőzéseket a Fujii TV fogja közvetíteni – ugyanaz a televízió, ami régen K-1-et sugárzott Tanikawa idején. Ha az első adások sikeresek lesznek, akkor a dolog hatalmasat robbanhat. A nem mindennapi promóció természetesen nem mindennapi harcosokkal fog előállni.

Dohyo

A promóciókhoz közel állók szerint a fő cél az, hogy még több ember nézze a küzdelmeket. Szerintük (amivel mi mélységesen egyetértünk- a szerk.) a ketrec és maga a földharc nem közönségbarát dolog, ezért a nagy változtatás. A kör alakú, át-és újragondolt küzdőtér mérkőzései sokkal látványosabbak lesznek – még a színhelyen lévő közönség számára is.

Az első show február 28-án esedékes, a japán média ezt erősen negatív reakciók közepette várja.

Forrás: MMAFighting.com

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.