Kiemelt hírek

Mórádi Zsolt titkolt sérüléssel is világbajnok lett

2015. november 30. | szerző SzlobMil | Kick-box

A kick-box világszervezete, azaz a WAKO 1974-es alapítása óta nem volt még senki, aki elérte volna azt, amit most Mórádi Zsolt. A Dublinban megszerzett világbajnoki címével már nyolcszoros világelső, így 27 évesen Zsolt a világ legeredményesebb kick-boxosa.

11892013_905998202799151_2733462364793810606_n

Mórádi Zsolt (Fotó: Facebook)

A szombaton véget ért dublini kick-box világbajnokságról hazatérő magyar versenyzők és edzőik is méltán lehetnek büszkék az írországi teljesítményükre. Kilenc egyéni világbajnoki aranyéremmel, négy ezüst- és hét bronzéremmel tértek haza vasárnap éjszaka, ezzel a nemzetek éremtáblázatán Oroszország után a második helyen végeztek. A magyar válogatott, a csapat világbajnoki címet is megnyerte.
Az egyik aranyérem – ha egy kicsivel is, de fényesebben csillog a többinél. Mórádi Zsolt, a Csepel Halker-Király Team versenyzője, nyolcadik világbajnoki aranyérmét szerezte meg szombaton. Zsolt a point-fighting szabályrendszer 84 kg-os súlycsoportjában győzte le az írek nagy kedvencét, Robbie McMenamy-t. Ez a győzelem azért is kiemelkedő, mert egy héttel a világbajnokság kezdete előtt Zsolt részleges izomszakadást szenvedett, ezért megfelelően edzeni sem tudott a torna előtt. Számára is kérdéses volt egészen az első mérkőzéséig, hogy megmérettetheti-e magát. Sérülését a legnagyobb titokban tartotta, nehogy ellenfelei tudomására jusson.

“Fejben élesebb voltam, mint valaha, figyelnem kellett minden mozdulatomra. Injekciók és fájdalomcsillapítók segítettek abban, hogy legyőzzem a fájdalmat, napközben pedig segítettem a felkészülésben a többieknek is.” – nyilatkozta Zsolt, akinek a december a jól megérdemelt pihenéssel telik majd.

A regenerálódás mellett új külsejével is meg kell, hogy barátkozzon, ugyanis ígéretéhez hűen – miszerint, ha megnyeri a nyolcadik világbajnoki aranyát, levághatják a haját – még szombaton megszabadult hosszú fürtjeitől, csapattársai segítségével.
Nyolcadik világelsőségével Mórádi Zsolt megelőzte az örökranglistán a hétszeres kick-box világbajnok Debreczeni Dezsőt és Pesuth Ritát is, aki szám szerint hat kick-box világbajnoki címmel büszkélkedhet. Ezzel tehát Mórádi Zsolt lett a világ legeredményesebb kick-box harcosa. Edzője, Király István számára nemcsak tanítványa, Zsolt eredménye hozta meg a büszkeséget. Klubja, a 10 éve világszinten is a legsikeresebbnek számító, Csepel Halker-Király Team versenyzői összesen 7 arany, 2 ezüst és 4 bronzérmet szereztek. Király Istvánt pedig, a világbajnokság nyitó napján, november 23-án, beválasztották a WAKO végrehajtó bizottságába, az un. WAKO Board-ba.

2016. májusában Budapesten, a MOM Sportközpont ad majd otthont, a nemzetközi kick-box világkupának (Hungarian Kickboxing World Cup), ahol több mint 40 ország 2000 versenyzője mérkőzik majd meg egymással, 8 tatamin és 2 ringben.

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.