Kiemelt hírek

Meghalt Moravetz Ferenc, a legendás judo mesteredző

2015. február 2. | szerző SzlobMil | R.I.P

Hiába fogtunk össze, életének hetvenhetedik évében, hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt az egykori szövetségi kapitány, a Bp. Honvéd korábbi vezetőedzője, a barcelonai „aranyolimpia” judo szakvezetője, Moravetz Ferenc. Az elhunyt mesteredzőt a Magyar Judo Szövetség a saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek – olvasható a lesújtó hír a judoinfo.hu-n.

meg

Moravetz Ferenc 1958-ban kezdett judózni a Lőrinci KISZ-ben, amelyből hamarosan Lőrinci Sportiskola, majd Építőgépgyár lett, hogy aztán 1963-ban a Budapesti Spartacus átvegye az egész szakosztályt. Sportolói pályafutását a Szpariban töltötte.

„Tizenhárom éven át versenyeztem, hatszor voltam a bajnokcsapat tagja, egyéniben sajnos nem sikerült aranyat szereznem, de volt ezüst és bronz, meg a Népköztársaság-kupából három. 1969-ben lettem hivatalosan edző, de már előtte kaptam Króner Feri bácsitól megbízást. Ráérzett, hogy van ehhez érzékem és amikor nem ért rá, engem bízott meg az edzések vezetésével. 1969-ben aztán megkaptam az ifi és a junior csapatot” – idézte fel ezt az időszakot Moravetz Ferenc.

 

„Hálás vagyok a sorsnak, hogy megismerhettem a judót, hogy ebben a sportágban dolgozhattam, az egész életemet bearanyozta, függetlenül attól, hogy az évek során voltak hegyek és völgyek is. Nagyon boldog és szerencsés ember vagyok, hogy egy ilyen sportágban kitűnő munkatársakkal, edzőkkel, versenyzőkkel dolgozhattam együtt, érhettünk el szép sikereket” – mondta Ferenc korábban.

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.