Kiemelt hírek

Meghalt Fritz Sdunek

2014. december 22. | szerző SzlobMil | R.I.P

Meghalt Fritz Sdunek (1947-2014), Erdei Zsolt, a Klicskó testvérek, Kovács Kokó István, Balzsay Károly, Dariusz Michalczewski, Felix Sturm és Artur Grigorjan korábbi legendás edzője. “A Hamburger Morgenpost szerint a bokszedző szívrohamban hunyt el hétfő reggel egy hamburgi kórházban” – olvastuk a döbbenetesen szomorú hírt a sportgéza.hu honlapján.

491f9e608aa1014dda1070aee701dbd9

Sdunek 67 éves volt

Sduneket a legtöbb magyar Kovács Kokó István edzőjeként ismerhette meg. Kokó az ő közreműködésével lett a WBO világbajnoka, de Erdei Zsolt és Balzsay Károly is sokat köszönhetett neki, ugyanis ők is világbajnokok lettek mellette.

“Telefonhívást kaptam, közölték, hogy Fritz a Kanári-szigeteken infarktust kapott, és másnap meghalt. Sokkol a hír, nem tudom elhinni.” – mondta szomorúan Felix Sturm.

“Sírok, nem tudom, mit mondjak. A boksz volt az élete, nemcsak az edzőm, a legjobb barátom is volt.  Mintha az apám lett volna.” – reagált Dariusz Michalczewski.

Fritz Sdunek karrierje kezdetén amatőr bokszoló volt, 129 mérkőzésből 99-et megnyert, ezután döntött úgy, hogy edző lesz (forrás: Wikipedia).

Sduneket az egész világ, köztük felesége és három gyermeke gyászolja.

Comments

comments

Egy komment

  1. Oldal hivatkozás: Balzsay Károly az LSP Kick-box Team SE vendége volt Budomagazin.hu

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.