Kiemelt hírek

MAX2014 #3: Tökönrúgás és kartörés az MMA-vesenyen

2014. május 26. | szerző Szasza | Beszámoló

Az első Harcművész és Küzdősport Expón olyat láthattunk, amit még soha: az első alulról szervezett magyar MMA-gálát, amit a három éve indult totaldamage.hu internetes oldal hívott életre.

tdfn_kertesz_mate

Kertész Máté vs. Máté László

A TOTALDAMAGE FIGHT NIGHT #1 elnevezésű tornáról évek óta álmodnak a lap készítői, és a MAX 2014 SCITEC NUTRITION Harcművész és Küzdősport Expó megrendezésével ez végre valósággá válhatott. Nemcsak a torna, hanem az egész rendezvény nagyot dobott a magyar harcművészéleten.

Az igazi MMA (ketrecharc) a profik világa, és ezúttal lehetőséget kaptak a magyar harcosok, hogy bizonyítsák rátermettségüket. A speaker Winkler Róbert volt, a mérkőzésvezető Kovács Supras Attila, a díjakat pedig két igazi bajnok, Végh Pumukli Attila és Buchinger Iván adta át.

A tartalék meccs utáni első elődöntő máris hihetetlenül kemény küzdelmet hozott, húsz másodpercbe sűrítve: Kálucz Martin megállíthatatlan lendületének az lett az eredménye, hogy eltört a keze (!) ellenfele fején, így a küzdelem után meg kellett műteni.

TDFN1_-balla_pap_sub

Balla Ferenc vs. Pap Sün Sándor

Így viszont a tartalékmeccsen győzedelmeskedő Kertész Máténak kellett beugrania a döntőbe, ahol ellenfele a másik elődöntőt egy hátsó fojtással megnyerő Balla Ferenc volt. Az ellenfelek megvoltak, mégsem lett győztese a tornának.

Balla ugyanis egy mélyrúgást vitt be Kertésznek, és a videofelvételek visszanézése után diszkvalifikálták. A “győztes” viszont jelezte, hogy így nem szeretne kupát nyerni, a vétkes pedig fellebbezett, így az első TOTALDAMAGE FIGHT NIGHT ugyan győztes nélkül maradt, de biztosak lehetünk abban, hogy jön a folytatás!

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.