Kiemelt hírek

Magyar sikerek a párizsi Nanbudo Európa Bajnokságon

2011. június 21. | szerző akadmin | Kobudo

Több év kihagyás után újra Európa Bajnokságot rendeztek a nanbudo harcművészet versenyzőinek, ahol három érmet szereztünk.

A két napos nanbudo rendezvénynek Párizs adott otthont és maga a nanbudo alapító mestere, Doshu Soke Yoshinao Nanbu is részt vett az eseményen. Hazánkat a Magyar Nanbudo Szövetség jóvoltából hat versenyző és egy nemzetközi bíró képviselte, valamint természetesen a Nanbudo Világszövetség jelenlegi, magyar elnöke Király József is megjelent.

Bár a szervezéssel és a bírói testület felkészültségével adódtak problémák, a verseny komolyabb fennakadások nélkül lezajlott és kis csapatunk kiemelkedő eredményt ért el.

Kovács Aletta a junior női mezőnyben mind kata (formagyakorlat), mind ju randori (küzdelem) versenyszámban kimagaslott mezőnyéből tudásával és technikai felkészültségével és így mindkét versenyszámban első helyen végzett.

Stúber Gyöngyi, bár lényegesen kevesebb tapasztalattal és alacsonyabb övfokozattal rendelkezett ellenfeleinél, mégis magabiztosan helyt állt a a felnőtt nők +60 kg-os mezőnyében, így megszerezve az ezüstérmet ju randori versenyszámban.

Nagy Gergő ellenfeleihez képest alacsony övfokozata ellenére számtalan feketeöves ellenfelét búcsúztatta, így végül felnőtt egyéni küzdelem versenyszámban -75kg-ban a 6. helyen végzett.

Szilvási Máté az elődöntőig menetelt, ahol azonban az éveken keresztül veretlen világklasszis spanyol Barcos megállította és így a 4. helyen végzett felnőtt egyéni küzdelem versenyszámban a -84kg-os mezőnyben.

Bíró Tivadar felnőtt egyéni férfi formagyakorlatban a 35 fős, igen erős mezőnyből a döntőbe jutott, ahol végül 6. helyen végzett. A -67 kg-os felnőtt egyéni férfi küzdelem versenyszámban, bár legtöbb ellenfelénél tíz kilóval is könnyebb volt, mégis a 4. helyre sikerült felverekednie magát.

Dani Bálintnak nem volt szerencséje a sorsolással, nagyon erős csoportba került a felnőtt férfiak egyéni küzdelmének -75 kg-os súlycsoportjában, így nem jutott tovább. Kárpótolta magát azonban a csapatkategóriákban elért szép helyezésekkel.

Felnőtt férfi kata csapatunk – Szilvási Máté, Bíró Tivadar, Dani Bálint – az 5. helyen végzett az olaszokkal holtversenyben, miközben Európa egyik nanbudos nagyhatalmának számító Norvégiát is maguk mögé utasították.

Ju randori versenyszámban felnőtt férfi csapatunk (Szilvási Máté, Bíró Tivadar, Dani Bálint, Nagy Gergő) jól kezdett az erős mezőnyben, de sajnos a franciák elleni összecsapáson egy mélyrúgás következtében Dani Bálint lesérült és nem tudta tovább folytatni a versenyt. A bronzért folyó, spanyolok ellen vívott összecsapáson pedig egy rossz dobás következében a csapat erőssége, Szilvási Máté is kórházi kezelésre szorult, így két versenyzővel kellett a továbbiakban folytatnunk a harcot a jelentős létszám-, és súlyfölényben lévő spanyol csapattal szemben. Végül a spanyolok győztek és így csapatunk a 4. helyen végzett.
 

A magyar nanbudokák szép és tiszta küzdelmeire, valamint nemzetközi bírónk – Süveg Tibor – kiemelkedően pontos munkájára más országok képviselői, illetve a Nanbudo Világszövetség főtitkára és maga a stílus alapítója, Doshu Soke Yoshinao Nanbu is felfigyelt és elismerését fejezte ki.
 

Comments

comments

A hozzászólás letiltva.