Kiemelt hírek

Magyar középmezőny a Sambo Világbajnokságon

2013. december 2. | szerző akadmin | Sambo

Magyarországot Forgó Fruzsina képviselte 64kg női sport sambo küzdelemben, melyben 14 sportoló nevezett.

 

Sok meglepetést, kemény harcokat es olykor sérüléseket is láthattunk minden súlycsoportban a november 22-24. között megrendezett szentpétervári világkupán. Nagy öröm volt látni, hogy több, nem kifejezetten sambo nemzet kezd felzárkózni a nagyok közé (Finnország, Venezuela, Japán, Izrael).
A szervezők kitettek magukért, maga Putyin elnök nyitotta meg a rendezvényt. Fruzsi a kategóriában egyből az izrael egykori judo klasszisával, Alice Schlessingerrel találkozott, de kiütközött a rutin különbség közöttük! Az izraeli lány a döntőig menetelt, amit megnyert a háromszoros orosz világbajnok, Olga Medvedeva ellen. Fruzsina így a vigaszágon folytathatta, ahol sajnos a finn Johanna Ylinen szoros csatában állította meg. Ennek ellenére kis rutinszerzés után meghatározó szereplője lehet a súlycsoportnak, hiszen rendkívül szorgalmas. Érdekesség, hogy a finn versenyző a 3. helyért 2 perces technikai győzelmet aratott a kazahok veteránja Raissa Bailyeva felett.

Felmértük, hová kell fejlődni az éremhez jutásért, de a mezőny egyik legfiatalabb tagjaként Fruzsi mindenképp bizonyított! Idővel utolérhetők ezek a klasszisok. Következő nagyobb megmérettetés az Európa bajnokság májusban.

Comments

comments

A hozzászólás letiltva.