Kiemelt hírek

Magyar judós vezeti a világranglistát

2015. június 9. | szerző SzlobMil | Judo

Bár az elmúlt hétvégén nem volt felnőtt versenye, az elmúlt egy esztendős időszak kiemelkedő eredményei után Tóth Krisztián átvette a vezetést a világranglistán a 90 kilogrammosok között. A rangsor készítésének történelmében ez a harmadik alkalom, hogy az élen egy magyar judós áll – tudtuk meg a judoinfo.hu hasábjairól.

elso

Tóth Krisztián az elmúlt egy esztendőben remekelt, sorozatát a montpellieri Európa-bajnokságon egy bronzzal kezdte, majd a budapesti Grand Prix-n ezüsttel folytatta, majd a mongol GP-n is második lett.

A nagy dobást a cseljabinszki világbajnokságra tartogatta, ahol a sportág egyik szupersztárjával, az olimpiai aranyérmes, háromszoros világbajnok Iliasz Iliadisszel döntőzhetett.

Három héttel később junior-világbajnok lett, majd megnyerte a Grand Slam-tornát Abu-Dzabiban. Az idei évben két GP-érme van (egy bronz Tbilisziből és egy arany Zágrábból), a felsorolt eredmények alapján első helyen áll az olimpiai kvalifikációs rangsorban, és immár a világranglista első helyét is átvette a grúz Lipartelianitól.Le a kalappal!

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.