Kiemelt hírek

Magyar bronzérem a Savate Assault Európa Bajnokságról

2011. szeptember 20. | szerző akadmin | Canne De Combat

A magyar válogatott ismét jól szerepelt az évről-évre erősödő mezőnyben, és új nemzetközi bírót is delegáltunk Genovába.

 
Az Olasz Savate szövetség rendezte a 2011-es Assault Európa bajnokságot Genovában. A tornán a magyar válogatott is részt vett.
 
Fárasztó 1100 km-es út után érkeztünk meg Genovába csütörtökön, ahol a 2011-es Assault Európa bajnokságot rendezték. A verseny egy szép és nagyon kényelmes hotel halljában zajlott. Nagyon előnyös volt, hogy nem kellett utazgatni és örökké kipakolni-bepakolni rohanni, hisz a szobáink a verseny helyszínén voltak. A mérlegelésnél mindenki kényelemesen hozta a súlyát, így a csütörtök délután már csak városnézésé és pihenésé maradt. Másnap reggel a bírók rövid tanácskozása után 9:30-kor kezdődtek a selejtezők. A három versenyzőnk: Csiszár Cecília (-65kg),Varga Tamás (-85kg) és Fülöp Balázs (+85kg) már startra készen várta, hogy a csoportkörök megkezdődjenek.
 

Bírónk munkában
 
Ezen a versenyen debütált az új nemzetközi bírónk, Szendi Horváth Ádám, aki határtalan nyugalommal és jó döntésekkel rövid idő alatt illeszkedett be a bírói bizottságba, a rutinosnak nevezhető Pap Tiborral együtt. Huszti Melinda masszőri tudásával segítette a versenyzőink regenerálódását a verseny alatt. A felkészülést irányító Lovászi Viktor és Ferencz József edzők először Varga Tamás sarkához ültek le, ahol Tomi egyhangú pontozással lépett túl Spanyol ellenfelén. A pénteken egész nap tartó selejtezőkön végül Tomi 2 győzelemmel az első helyen jutott a nyolc közé, sajnos Cili és Balázs némi bírói tévedésnek köszönhetően a csoportkörökből nem jutottak tovább. Cilinek és Balázsnak is döntetlen mérkőzés miatt, az intések száma és a mérlegelési súlyuk volt meghatározó. Sajnos a szerencse most nem nekünk kedvezett, legközelebb nem hagyhatjuk, hogy a szerencse kezében legyen a továbbjutás!
 

Varga Tamás – EB bronz érem
 
Másnap reggel Tamás ismét kesztyűt húzhatott, immár a négy közé jutásért. Olasz ellenfelét ellentmondást nem tűrve győzte le, és került a négy legjobb harcos közé. A döntőbe jutásért a Horvát nemzetiségű ellenféllel szemben azonban alul maradt. Sajnos sok bírói hibát tapasztaltunk a mérkőzésen, amik megfordíthatták volna javunkra a végeredményt, de végül megosztott pontozással a Horvát fiú jutott a döntőbe. Így Tamás az előkelő harmadik helyet szerezte meg, begyűjtve a második EB érmét és öregbítve szövetségünk és hazánk hírnevét.
 

 
A verseny ideje hazánk képviselői részt vettek az Európai Szövetségi taggyűlésén is, ahol fontos stratégiai döntések születtek, például, hogy a jövő évben először megrendezésre kerül a 18 év alattiak Assault Európa bajnoksága!
 
 
 

Comments

comments

A hozzászólás letiltva.