Kiemelt hírek

Legyőzte Ungvárit, majd megsemmisítő vereséget szenvedett egy rablótól

2016. augusztus 10. | szerző SzlobMil | Judo

Ungvári Miklós az ötödik helyen zárt Rio de Janeiróban, miután alulmaradt a bronzéremért vívott csatában. Dirk Van Tichelt, a belgák kétszeres világbajnoki bronzérmes judósa győzte le őt, majd nem sokkal ezután nagy bajba keveredett a brazil főváros sötét múlttal és jelennel rendelkező utcáin.

fighter-judo

Az érem (balra), Van Tichelt (középen), és a monokli (jobbra)

Van Tichelt korábban már kétszer is összekerült Ungvári Miklóssal: 2013-ban még ő nyert, tavaly viszont a budapesti Grand Prix-n a magyar versenyző volt a jobb. Sajnos a döntő csata belga diadallal ért véget, ráadásul egy olyan terepen, ahol Miklós mozog otthonosabban: földharcban.

A mérkőzés így zajlott (a judoinfo.hu tolmácsolása):

“Egyenlő felek küzdelmét láthattuk az első másfél percben, majd egy földharc szituációban szem előtt maradt Ungvári Miklós karja, amelyet a belga judós könyörtelenül ki is használt, és karfeszítéssel megnyerte a küzdelmet. Ceglédi klasszisunk így a londoni ezüstérme után, Rióban a pontszerző ötödik helyen végzett.”

Ungvári-Miklós-MTI-Kovács-Tamás-4-1000x571

Ungvári Miklós alulmaradt (Fotó: MTI)

Dirk stílusosan a Copacabana tengerparton ünnepelte az így megszerzett bronzérmét, amikor a bulit egy rabló elrontotta. Valaki ellopta a judós mobiltelefonját, az újdonsült olimpiai bronzérmes pedig a tettes nyomába eredt. Amikor Dirk utolérte a rablót, egy hatalmas ütést kapott tőle a fejére, így még a telefont sem sikerült visszaszereznie.

Az olimpiai dobogóst megfigyelésre kórházba szállították biztonsági okokból, de további kezelésekre nem volt szüksége, de csúnya monoklit szerzett az arcára.

Nem ez az első eset, hogy atrocitás éri a küzdősportolókat Rióban: július végén egy brazil jiu jitsu (BJJ) mestert raboltak ki rendőrnek beöltözött szélhámosok.

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.