Kiemelt hírek

Legendás mesterek Taiji-titkai

2013. augusztus 6. | szerző akadmin | Tai Ji

Az Olvasó most meríthet az évszázados bölcsességből és a tapasztalatok kincseiből, elmélyítheti és finomíthatja Taijival kapcsolatos ismereteit.

Yang_Jwing-Ming_Dr.-A_legendas_mesterek_Taiji-titkai_taichichuan_konyv_1_2632

dr. Yang Jwing-Ming
A legendás mesterek Taiji-titkai
(Itt meg is vásárolhatja!)
Az ősi mesterek évszázadok óta gyakorolják a Taijiquant, s azóta kutatják titkait, próbálnak rájönni céljára, értelmére. Felfedezéseiket mélyen szántó dalokban és versekben hagyták az utókorra. A tanítványok, mint drágaköveket őrizték ezeket a rejtélyes poémákat, és csak a 20. században hozták nyilvánosságra őket.
Az Olvasó most meríthet az évszázados bölcsességből és a tapasztalatok kincseiből, elmélyítheti és finomíthatja Taijival kapcsolatos ismereteit. Felfedezheti a formagyakorlatok lényegét, szinteket léphet előre lökőkézben (és küzdelemben!), mivel Yang doktor nem csak fordítást, de kommentárokat is készített, hogy kortársai számára megkönnyítse a régi szövegek megértését. A Taijiquan mestereinek felismerései felbecsülhetetlenül értékes forrásművek a tanulóknak, akik művészetük mélységeit kutatják.
– a Taijiquan bármelyik irányzatának tanulói használhatják
– más harcművészetek gyakorlói számára is hasznos, gyakorlati tanácsokat tartalmaz
– együtt van az eredeti kínai szöveg, a fordítás és a kommentárok
– kulcsokat ad a tanítások gyakorlati felhasználásához
– Chang San-feng és más nagymesterek eredeti írásai!
„Alak nélkül, árnyék nélkül.
Az egész test átlátszó és üres.
Felejtsd el környezeted,és legyél természetes.
Ahogy a Nyugati Hegységből ideszűrődik a kőharang hangja.
Tigrisüvöltés, majomvisítás.
Tiszta forrás, csöndes víz.
Örvénylő folyó,viharos óceán.
Teljes lényeddel fejleszd életed.”


A könyv szerzője,  Dr. Yang  Jwing-Ming 1961 óta foglalkozik kínai harcművészetekkel. Ez idő alatt 13 évig tanult Saolin Fehér Daru (Pajhe), Saolin Hosszú Ököl (Csangcsuan) stílusú kungfut illetve taijiquant. Oktatói tapasztalata több mint huszonöt éves, ebből hét évet Tajvanon, ötöt a Purdue Egyetemen, két évet Houstonban, tizenegyet pedig Bostonban töltött. Ezenkívül Dr. Yang világszerte tart kínai harcművészeti és csikung szemináriumokat.
A szerző további, magyarul megjelent könyvei: A kínai Qigong (chi kung) gyökere, A Nyolc Brokáttekercs, Qigong – Az örök fiatalság forrása, Shaolin Chin Na haladóknak, Xingyiquan (Hsing I Chuan)

Comments

comments

A hozzászólás letiltva.