Kiemelt hírek

Kick-box vb: csapatversenyben is világelsők lettünk!

2016. szeptember 5. | szerző SzlobMil | Kick-box

Szombaton került sor az idei Junior és Kadet Kick-box Világbajnokság utolsó napjára. A magyar csapat 9 döntőben volt érdekelt, az utánpótlás várakozáson felül teljesített, pedig nagy volt rajtuk a nyomás. Hét egyéni aranyérem mellett a magyar válogatott begyűjtötte a kadet 1 korosztályban a csapat világbajnoki címet is.

fightermagazinn

Voltak nagy meglepetések a dublini világversenyen. A legkisebbik lányunk, Viczián Vivien például olyan érett teljesítményt nyújtott, ami a junioroknak is becsületére vált volna. Cselovszki Patrik először klubtársa, Bálint Martin ellen szerezte meg a világbajnoki címet, majd ezt a bravúrt megismételte light-contactban is.

Veres Roland – aki hosszú évekig az egyik legtehetségesebb és eredményesebb point-fighting versenyzőnek számított magyar és nemzetközi szinten – is egyszerre kettő szabályrendszerben alkotott maradandót. Varázslatos cilinderéből egy ezüstérmet húzott elő kick-lightban pénteken, majd megmutatta, hogy több minden van még a tarsolyában: szombaton világbajnoki címet nyert light-contactban.

Nagy Rita sportemberi lelkületét sem lehet szó nélkül hagyni. A nem nagy különbséggel elveszített light–contact döntő után nem tört össze lelkileg, helyett összeszedte magát, és legyőzte a kick-light döntőben ausztrál ellenfelét, aminek köszönhetően világbajnok lett.

14184546_10154537972493707_2046256273507406940_n

Murvai Lívia bemérkőzőként kezdte a vb-t, és meg sem állt a világbajnoki címig. Neve mellett az összes mérkőzésen ez állt: 3:0!

Gács Kristóf nevét horvát ellenfele biztosan alaposan megtanulta, hiszen megsemmisítő, technikai kiütéses (TKO) vereséget szenvedett tőle kick-light szabályrendszerben. Pénteken light-contactben küzdöttek meg, és ott is Kristóf volt a jobb, aki így kétszeres világbajnok lett!

Így jött össze a szombati hét egyéni világbajnoki cím, de értékes a három ezüstérem is, hiszen a fináléba érkezni egy vb-n rendkívüli teljesítménynek számít.

Az egyéni verseny örömei után következett a csapatverseny. Kadet 2 korosztályú csapatunknak nem volt szerencséje, hiszen rögtön kifogták azt az amerikai csapatot, amely a mieink legyőzése után meg sem állt a világbajnoki címig. A mieinknek itt az ötödik hely jutott.

A legidősebbek, vagyis a juniorok óriási csatákat vívtak. Látványos, kemény, gyors küzdelmek, nagy drámák után jutottak a mieink sorrendben a németek, görögök és az olasz 2. csapat legyőzésével a döntőbe. Itt a britekkel csaptunk össze. A mérkőzés fordulatos volt és drámai, 13:11 arányban maradtunk alul, így a második helyet szereztük meg.

Utánuk következtek a legkisebbek. A kadet 1 korosztály a magyar utánpótlás válogatottban mindig is erősnek számított, ennek a hírnévnek megfelelően a csapatunk szorgalmasan menetelt előre a délután folyamán. Legyőzték Gautemalát, majd az olaszok 2. csapatát. A döntőben Nagy-Britannia csapata várta a mieinket. Rendkívül izgalmas és szoros mérkőzésen 17:15-re gyűrték le a briteket, így megszerezték a világbajnoki címet.

A magyar válogatott összesítve a világbajnokságon 15 arany, 17 ezüst és 24 bronzérmet szerzett. Hazánk a nemzetek sorrendjében Oroszország, Írország, Olaszország és Nagy-Britannia mögött az ötödik helyen végzett, megelőzve olyan nagy hagyományokkal rendelkező rivális országokat, mint Lengyelország, Horvátország, Németország, vagy éppen az USA.

IMG_9727

Szombati eredmények:

Point-fighting szabályrendszer:

POINT FIGHTING SZABÁLYRENDSZER

Kadet 2  42 kg. *CSELOVSZKI PATRIK –  BÁLINT  MARTIN     3:2   döntő

Kadet 2 +65 kg. SIMONICS ELIZABET – *FEUER NELE -PAULIN (Németország)  döntő  6 : 12

Kadet 1  28 kg. *VICZIÁN VIVIEN  – MCPARLAND JESSE  JANE (Írország)             döntő 5:1

LIGHT-CONTACT SZABÁLYRENDSZER

Junior 50 kg. *MURVAI LÍVIA  –  BAFFELLI GIULIA (Olaszország) döntő  3:0
Junior 55 kg. NAGY RITA  – *CAPUTO GIORGIA (Olaszország)    döntő 1 : 2

Kadet 2  42 kg. *CSELOVSZKI PATRIK  –  ZAGORANSKI ZIGA (Szlovénia)  döntő 3 : 0

KICK-LIGHT  SZABÁLYRENDSZER

Junior 57 kg. *VERES ROLAND  – BURINI CRISTOPHER (Olaszország)  döntő 3 : 0
Junior  89 kg. *GÁCS KRISTÓF  – ERSTIC ROKO (Horvátország)   döntő  3:0

Junior 55 kg. *NAGY RITA  – ZUANIC ORLANDA (Ausztrália)   döntő 3 : 0

Csapatbajnokság:

Kadet 1 korosztály:
*Magyarország
– Gautemala 16 – 11
*Magyarország
– Olaszország 2. cs. 9 – 8
Döntő: *Magyarország – Nagy-Britannia 17 : 16

Világbajnok:Magyarország (Gombás Alexandra, Leszkó Kitti, Hammer Máté, Viczián Dániel, Horváth Márk, Gergely Balázs)

Kadet 2 korcsoport:
Magyarország – *Amerikai Egyesült Államok (USA) 1.cs. 12 : 17
(Bozók Szabolcs, Nagy Zalán,Bednanics Dominik, Viczián Roland, Simonics Elizabet,Török Dóra.)

Junior korcsoport:
*Magyarország – Németország  16 : 12
*Magyarország – Görögország 2.cs. 28 : 16
*Magyarország – Olaszország 2. cs. 14 : 8
Döntő: Magyarország – *Nagy-Britannia 11 : 13

2.Magyarország (Lencsés Dorina, Laurincz Boglárka, Korpádi Tamás, Rohonczi Jenő,Bálint Zoltán, Opauszki Dávid)

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.