Kiemelt hírek

Kendo Országos Bajnokság 2012

2012. november 18. | szerző akadmin | Kendo

Hét kategóriában majd száz versenyző küzdött meg az idei bajnoki címekért a szombati OB-n.

 

Idén 28. alkalommal került megrendezésre az Országos Egyéni Kendo Bajnokság, amely az idei kendo versenynaptár utolsó rendezvénye volt. Elmondhatjuk, hogy ez az a torna minden évben, ahol a hazai kendósok egész éves kemény munkája egy komoly hagyományokkal rendelkező versenyen teljessé válik.
 
Még több fotó a GELÉRIÁBAN
 
Szombaton 91 versenyző hét különböző kategóriában indult a Budapest Főnix Kendo és Iaido Klub dojojában megrendezésre kerülő bajnokságon. Ha összehasonlítjuk a korábbi OEB eredményeket, valamint az ez évi rendezvények eredményeit az idei tabellákkal, láthatjuk, hogy minden versenykategóriában vannak olyan indulók, akik most is ott tudtak lenni a legjobbak között, csak úgy, mint korábban.
 
Ahogy azt záró beszédében Vadadi Zsolt elnök úr is elmondta, évről évre egyre magasabb színvonalú vívásokat láthatnak a nézők és a sok fiatal résztvevő nagyszerű szereplése reményteli képet fest a magyar kendo-utánpótlásról.
 
A férfi felnőtt kategóriában egyből mondhatnánk, hogy papírforma eredmény született, hiszen ismét a győrzámolyi Szigetközi Junior Kendo Klub versenyzői kerültek a legjobb négy közé kiegészülve a veszprémi Szabó Áronnal, akit Babos Gábor búcsúztatott az elődöntőben és került ezzel a fináléba. A másik ágon Király Norbert klubtársát, Dubi Attilát győzte le. A döntőbe így két válogatott került, akik egyaránt jól teljesítettek az év során, és a Világbajnokságon is kiemelkedően vívtak a magyar csapatban. A végső közdelem szoros versengést és kemény ütközetet hozott, azonban egy komolyabb fizikai kontaktust követően Babos higgadtabbnak bizonyult és győztes ipponnal felül múlta a tavalyi bajnok Király Norbertet.
 
A mezőnyből a dobogósok mellett Szegőfi Ákos emelkedett ki, aki végig ambiciózusan vívott, győzedelmeskedett a válogatott Váradi Ábel felett és csak egy nagyon kiélezett mérkőzésen veszített mérkőzést Király Norbert ellen.
 
Férfi felnőtt kategória
 
I.    Babos Gábor – Szigetközi Junior Kendo Klub
II.    Király Norbert – Szigetközi Junior Kendo Klub
III.    Dubi Attila – Szigetközi Junior Kendo Klub
III.    Szabó Áron – Bakony Kendo Klub
Fighting Spirit díj: Szegőfi Ákos – Budapest Főnix Kendo és Iaido Klub
 
 
A női kategóriában szintén a válogatott keret versenyzői teljesítettek a legjobban. Bővíz Marina, csak úgy, mint tavaly, nem hagyott kétséget afelől, hogy őt illeti a bajnoki cím. Mindegyik küzdelmet uralta, és végig nagy magabiztossággal versenyzett.
 
Női kategória
 
I.    Bővíz Marina – Magyar-Japán Kendo Klub
II.    Plecskó Edina – Magyar-Japán Kendo Klub
III.    Czimbalmos Mercédesz – Mushin Kendo Klub
III.    Molnár Eszter – Happu Fudo Kendo Klub
Fighting Spirit díj: Laukó Zsófia – Budapest Főnix Kendo és Iaido Klub
 

Abe Tetsushi szövetségi kapitány elégedetten szemlél
Junior versenykategóriában sem született meglepetés a végeredmény tekintetében. Megismétlődött a szeptemberi Junior Kupa döntője, hiszen ismét Tóth Bertalan és Komjáti Krisztián került össze, de a veszprémi versenyző ezúttal sokkal harcosabb volt, mint a Junior Kupa fináléjában. Látszott, hogy a két vívó nem először vív döntő küzdelmet egymással és nagy energiákat mutattak az utolsó mérkőzés során.
 
Junior kategória (16-17 éves korig)
 
I.    Tóth Bertalan – Bakony Kendo Klub
II.    Komjáti Krisztián – Magyar-Japán Kendo Klub
III.    Kurucz Zoltán – Magyar-Japán Kendo Klub
III.    Szemén Bence – Bakony Kendo Klub
Fighting Spirit díj: Le Hoang Anh – Magyar-Japán Kendo Klub
 
 
Gyermek kategóriában is, csak úgy, mint a junioroknál a szeptemberi kupa döntője ismétlődött meg, és ahogy az előzőnél, most is fordított eredményt hozott a versengés. Lukács Marcell ezen a bajnokságon sokkal összeszedettebb volt és legyőzte ellenfelét, az MJKK-s Komjáti Tamást.
 
Gyerek kategória (13-15 éves korig)
 
I.    Lukács Marcell – Budapest Főnix Kendo és Iaido Klub
II.    Komjáti Tamás – Magyar-Japán Kendo Klub
III.    Dér Dániel – Viharsarok SE
III. Práth Balázs – Viharsarok SE
Fighting Spirit díj: Gamauf Gergő – Budapest Főnix Kendo és Iaido Klub
 
 
A kölyök kategória mezőnyét megfigyelve reményteljes létszám jött össze, hiszen négy poolban indulhattak a legifjabbak. Külön érdekesség volt, hogy Győrzámolyról hét fiatal is részt vett a versenyen. Ez mindenképp pozitív dolog a hazai kendo utánpótlást jövőjét tekintve.
 
Kölyök kategória (8-12 éves korig)
 
I.    Pusztai Dávid – Magyar-Japán Kendo Klub
II.    Kiviharju Vince – Szigetközi Junior Kendo Klub
III.    Hausel Richárd – Mushin Kendo Klub
III.    Kékesi Csaba – Fehérvár Kendo Klub
Fighting Spirit díj: Ajkai Máté – Szigetközi Junior Kendo Klub
Fighting Spirit díj: Németh Csanád – Szigetközi Junior Kendo Klub
 
 
Kyu kategóriában szintén megismétlődött a tavalyi végeredmény, így a veszprémi Szokodi Tamás végzett az első helyen. A tavalyi kihon kategória győztese, Korbély László most egy kategóriával feljebb, a döntőig küzdötte magát.
 
Kyu kategória (1 Kyu fokozattal rendelkezők)
 
I.    Szokodi Tamás – Bakony Kendo Klub
II.    Korbély László – Budapest Főnix Kendo és Iaido Klub
III.    Lombeczki Viktor – Kihin Kendo Klub
III.    Réder Attila – Szeged Kendo Klub
Fighting Spirit díj: Losonczi István – Mushin Kendo Klub
 
 
Kihon kategória
 
I.    Varga Tamás – Budapest Főnix Kendo és Iaido Klub
II.    Kiss Richárd – Fehérvár Kendo Klub
III.    Kurkó Noémi – Budapest Főnix Kendo és Iaido Klub
III.    Fang Simon – Magyar-Japán Kendo Klub
Fighting Spirit díj: Szadovszky András – Magyar-Japán Kendo Klub
 
 
 
A díjátadó ceremónia után Vadadi Zsolt hangsúlyozta az önkéntesség nélkülözhetetlenségét, és kiemelte, hogy a Szövetség által rendezett bajnokságok, kupák, nemzetközi versenyek és egyéb fontos események nem jöhetnének létre az önzetlen szervezők, segítők, és a háttérben dolgozók munkája nélkül. Felhívta a figyelmet arra, hogy a kendo és maga a budo nem csak edzéslátogatásból és versenyzésből áll, hanem egy bizonyos szinten a köz szolgálatáról is szól. Ennek tényét minden kendót gyakorlónak szem előtt kell tartania.

Comments

comments

A hozzászólás letiltva.