Kiemelt hírek

Karate: magyar versenyző a világranglista csúcsán!

2016. május 14. | szerző SzlobMil | Karate

A férfiak 67 kilogrammos küzdelmi (kumite) mezőnyében most mindenki Tadissi Martial babérjaira próbál törni. Ő vezeti most a világranglistát, annak köszönhetően, hogy az elmúlt években szinte folyamatosan előkelő helyeken végzett a legnagyobb karatés versenyeken. A legutóbbi Eb-n is övé volt a bronzérem. 

fightermagazin-tadissi-eb

Tadissi Martial diadalmenete azzal kezdődött, hogy saját súlycsoportjában tavaly megnyerte a Karate1 Premier League versenysorozatot. Ezzel kivívta a bakui Európa Játékokon való indulás jogát, és jelezte, hogy nem áll meg egy győztes világversenynél.

Ezek után a magyar karatés szinte minden rangos nemzetközi versenyen ott volt, és a helyezettek között végzett. A múlt hétvégi franciaországi Eb-n a harmadik helyet szerezte meg, négy meccset megnyert, és csak egy ember tudta őt kipontozni.

tadissiut

A magyar olimpiai mozgalom szempontjából is biztató előjel az eredmény, hiszen hasonló teljesítményekkel a későbbiekben a karate is a sikeres ötkarikás sportágaink között szerepelhet. Mint tudjuk, a 2020-as tokiói nyári játékokon a karate jó eséllyel pályázik az olimpiai bemutatkozásra, más szóval könnyen lehet, hogy Tadissi a közeljövőben olimpiai bajnok is lehet.

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.