Kiemelt hírek

Karakas Hedvig és Joó Abigél Európa-kupa győztes a JSV Speyer színeiben

2014. december 22. | szerző SzlobMil | Judo

A hétvégén két helyszínen rendezték meg a klubcsapatok új rendszerű európai kupaküzdelmeit. A Hollandiában diadalmaskodó német JSV Speyer csapatának győzelméből két magyar csillag, Karakas Hedvig és Joó Abigél is alaposan kivette a részét – írja a judoinfo.hu.

klub20144

A kupagyőztes német Speyer, soraiban Karakas Hedvig és Joó Abigél

Az idén először két csoportban versengtek az első helyért a klubok: Oroszországban rendezték meg a Golden League küzdelmeit. A tavalyi eredmények alapján a legjobb nyolc férfi és nyolc női csapat részvételével, míg Hollandiában a Klubcsapatok Európa-kupájára került sor – utóbbi versenyen nemcsak az érmekért, hanem a jövő évi Golden League-n való részvétel kiharcolásáért is folyt a versengés.

Oroszországban – ahová a magyar bírók közül Gosztonyi Balázs is meghívást kapott – a férfiaknál két magyar csapat vívta a döntőt, ám végül a Vitalij Makarov vezette Javara Néva ért fel a csúcsra.

A hollandiai Hoofddorp első Klubcsapat Európa-kupán is volt magyar bíró, méghozzá kettő is: Fridrich Annamária és dr. Eleki Zoltán is szerepet kapott.

klub20142

A tatamin három judósunk is remekelt: az aranyéremig menetelő német JSV Speyer színeiben Karakas Hedvig és Joó Abigél, míg a hetedik helyezett osztrák Vienna Samurai csapatában Gercsák Szabina versenyezhetett.

Hármuk közül Karakas Hedvignek ment ezen a napon a legjobban: ipponnal (10 pont, teljes értékű győzelem) legyőzte a francia Sarah Lokót és ugyanilyen arányban nyert Heloise Lacouchie ellen. A svájci Csatári Larissza ellen vazarival (7 pont, majdnem ippon) diadalmaskodott, nagy részt vállalva csapata kupagyőzelméből.

Joó Abigél ugyancsak fontos győzelmeket aratott, bár a francia Rebecca Ramanich ellen nem sikerült nyernie. Az ugyancsak francia Samah Hawa Camara, illetve a bosnyák Larisza Cserics ellen egyaránt idő előtt, ipponnal fejezte be a küzdelmet.

klub20143

Gercsák Szabina a svájci Juliane Robra és a holland Esther Stam ellen alul maradt, a belga Elodie Raes ellen viszont ipponnal nyert. A férfiaknál a Varlam Liparteliani és Avtandil Csrikisvili vezette grúz Fighter csapata nyert, a nőknél pedig a már említett német Speyer lett a legjobb. A hollandiai dobogósok 2015-ben már a Golden League-ben próbálhatnak szerencsét.

Comments

comments

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.